Odričemo se hrane koja pomaže pri mršavljenju

11.10.2011.
14:19
VOYO logo

Otkako su se pšenica, brašno i ostale žitarice počele rafinirati, preplavljeni smo takvim osiromašenim proizvodima, pri čijoj se proizvodnji različite komponente samih žitarica izvlače te od njih nastaju drugi proizvodi, najčešće osiromašeni dijetnim vlaknima, http://www.dijeta.co/vitamini/ i brojnim hranjivim tvarima.

Dijetna vlakna, neprobavljiva ili ostatna vlakna neprobavljivi su dijelovi biljne hrane koji sadrže dvije glavne komponente - topivu i netopivu. Obje vrste mogu biti od velike pomoći pri kontroli tjelesne težine, ali topiva ima nešto veći učinak kada je cilj mršavljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprobavljiva se vlakna općenito ubrajaju u šećere, to su polisaharidi koji nisu podložni enzimatskoj probavi u tankom crijevu, već neprobavljeni odlaze u debelo crijevo gdje fermentiraju i donose mnoge koristi. Povećavaju volumen stolice, smanjuju crijevni pH proizvodnjom kratkolančanih masnih kiselina i povećavaju populaciju anaerobne crijevne flore.

http://www.dijeta.co/vlakna-i-mrsavljenje/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106210566006 arti-201108020027006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo