Od čega se zapravo radi mljeveno meso

shimmer fallback

Zašto je mljeveno meso toliko problematično? Osim što je riječ o uglavnom crvenom mesu, problem je i u tome što sve ulazi u njegov sastav.

7.10.2011.
21:26
Play logo

'Mljeveno meso nije meso samo jedne krave. Mnogi potrošači su pod krivim dojmom da je tu riječ o mesu jedne životinje. Jedan burger može sadržavati meso 12 do 20 životinja,' objašnjava Caroline Smith DeWaal, direktorica odjela za sigurnost hrane u Center for Science in the Public Interest u Washingtonu.

Osim toga, ponekad je smjesa mljevenog mesa nastala od mesa životinja iz različitih dijelova svijeta. 'To znači da je rizik izloženosti različitim opasnim tvarima povećan. Morate imati na umu čemu je sve bilo izloženo do 20 različitih životinja u različitim dijelovima svijeta,' dodaje DeWaal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za mljeveno meso se koriste dijelovi koji imaju najviše šanse da budu kontaminirani izmetom. Mesna industrija ne testira pojedinačno meso na E-coli O157:H7, već samo kad se sve samelje,' zaključila je.

Zbog toga je možda zdravije izabrati šniclu, barem što se tiče rizika od bakterijske kontaminacije. Ono što crveno meso čini vašem srcu je druga priča. I dok se kod bifteka ili drugih komada mesa vanjski dio koji je mogao biti izložen bakterijama dobro ispeče i bakterija lakše uništi, kod mljevenog mesa se bakterija može uvući u unutrašnjost. Primjerice, ako ste imali E.coli izvana, ona se nakon mljevena uvlači unutra.

Vezani članci:

arti-201106270378006 arti-201107050532006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo