Nikad ne izlaze iz mode: Vizažistica Mary Greenwell otkriva 11 jednostavnih beauty trikova princeze Diane

Image
Foto: AFP, PATRICK RIVIERE

Neki trendovi su vječni

16.3.2017.
15:49
AFP, PATRICK RIVIERE
Play logo

Beauty trendovi neprestano se mijenjaju i ono što je prošle godine bio najpopularniji komad šminke, ove godine može postati najomraženiji. No, postoje neke ikone ljepote čiji je izgled svevremenski, a jedna takva dama bila je i princeza Diana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dianina nekadašnja vizažistica, majstorica svog zanata Mary Greenwell, nedavno je, u suradnji s YouTube zvijezdom i vizažisticom Lisom Eldridge, odlučila napraviti make-up tutorial inspriran popularnom Princezom, a uz to je naglasila kolika joj je čast i privilegija bila raditi s jednom toliko divnom osobom kakva je bila princeza Diana.

Otkrila je neke dosta korisne trikove

No, osim što je donijela suvremenu verziju klasičnog make-up looka koji je bio Dianin zaštitni znak, s nama je odlučila podijeliti i nekoliko korisnih beauty trikova koje je otkrila tijekom rada s Dianom, a koji su bili zaslužni za njen besprijekoran izgled, divan ten i nevjerojatnu ljepotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Prije svega ostaloga - nanesite balzam za usne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako većina nas prvo na lice stavlja neku podlogu - puder, BB kremu i korektor - svi zaboravljamo jedan važan korak, a to je nanošenje balzama za usne. Mary to objašnjava ovako: "Uvijek krećem s balzamom, bez obzira o kome se radi, koje je godišnje doba, gdje god se nalazim - zato što, dok usne dođu na red za šminkanje, ne želim da budu suhe."

2. Priuštite svom licu opuštajuću masažu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mary obožava ovaj korak, jer smatra da je opuštanje mišića lica također vrlo važno prilikom nanošenja šminke. "Vi to zaslužujete, a to je ujedno dobro za vaše mišiće lica, za opuštanje od stresa, za rješavanje tenzija... I na taj vam se način poboljšava protok krvi", objašnjava.

3. Tijekom cijelog procesa šminkanja - četkajte obrve

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mary tvrdi da će vam nevjerojatno pomoći ukoliko obrve četkate tijekom cijelog procesa nanošenja ostatka šminke. "Ja ih četkam cijelo vrijeme, one su mi svojevrstan vodič", tvrdi Mary.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Za posebne prilike slobodno posegnete za duplom podlogom

Kada je riječ o posebnijim prilikama, posegnite za duplim puderom (ili nekom drugom podlogom). "Kada je to potrebno, na vrh stavljam još jedan puder. I iako je to više šminke nego što sam inače koristila kod princeze Diane, danas smo svi navikli na taj efekt savršene kože, pa ljudi imaju i puno veća očekivanja što se standarda tiče", objašnjava.

5. Za podočnjake koristite - tekući puder

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se pokušavate riješiti neuglednih podočnjaka ispod očiju, Mary predlaže korištenje tekućeg pudera koji ste koristile i kao podlogu. Naime, s obzirom da će teksture biti iste, nećete dobiti dojam nepravilnih prijelaza, što se obično događa s korektorima, objasnila je.

6. Ključno je šminku dobro razmazati

"Osim ako ne radite neki poseban make-up look, ključ je u tome da šminka izgleda kao dio vas", objašnjava Mary, a upravo je ovdje važno šminku dobro razmazati i utrljati, kako ona ne bi izgledala umjetno, a vaše lice poput lica lutke. Čak i uz pomoć šminke, trebali bismo moći postići minimalistički i prirodan izgled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Klonite se tamnih olovaka za oči

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod princeze Diane nikad nisam koristila tamne olovke za oči - uvijek smo pokušali izgled održati što nježnijim", tvrdi Mary, a ona umjesto tamnih olovaka voli posegnuti za smeđim sjenilima, koje utrlja ispod donjih trepavica za nježan i prirodan, ali malo pomaknut izgled.

8. Neka vam maskara pomogne odrediti koliko vam sjenila na očima zapravo treba

Neka vam maskara bude svojevrsni vodič, predlaže Mary i tvrdi: "Pomoću nje volim vidjeti trebam li dodati još dubine ili boje pomoću sjenila za oči. No, zapamtite, Dianin je make-up uvijek bio suptilan", a to je znak da nikad nije dobro pretjerati.

9. Nanošenje maskare svojevrsna je umjetnost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mary je otkrila posebnu tehniku nanošenja maskare, pomoću koje vam trepavice mogu izgledati punije i duže. Predlaže kako biste maskaru trebali početi nanositi od vanjskih kutova očiju prema unutra, ali samo preko donjeg dijela bližeg korijenu trepavica. Kada ste to napravili, maskaru nanesite i preko cijelih trepavica.

10. Četkica za zube dat će vam savršene obrve

Čini se kako ipak ne trebamo trošiti sav silni novac na proizvode za oblikovanje obrva, jer sve što nam treba je najobičnija četkica za zube. Mary četkicu za zube koristi kako bi njome oblikovala obrve, nakon nanošenja gela za njihovo popunjavanje. Četkica joj služi kao alat pomoću kojeg umiruje one neposlušne dlake koje su ostale previše visoko.

11. Ne zaboravite da ustvari imamo po dvije linije na svakoj usni

Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, ovo želim razjasniti. Svatko od nas ima po dvije linije na svakoj usni - onu unutarnju i onu vanjsku", tvrdi Mary. I ni jednu ne bismo trebali zaboraviti prilikom nanošenja ruževa, sjajila i olovaka.

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo