Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
delicija iz vrta /

Nekad je manje više: savršeno pečene tikvice vladarice su proljetnog stola

To što su izuzetno brzo gotove, ne umanjuje njihov značaj na stolu

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pečene tikvice mogu biti samo glavno jelo, a u to ćete se uvjeriti kada ih, primjerice, servirate s komadom mesa, pa shvatite da ste ih pojeli, a meso je ostalo. 

Za ispeći tikvice na žaru treba vam maksimalno 20 minuta vremena, a ovo su sastojci koje ćete pritom koristiti. Za dvije osobe pripremite: 

4 manje tikvice  

žlicu maslinovog ulja

2 češnja češnjaka

papar, sol, chilli,

timijan 

peršin list

pola limuna

(FOTO: Thinkstock)

Priprema:

Ako su tikvice domaće ne morate ih guliti, a ako nisu ogulite ih. Po dužini ih narežite, pazeći da su debljine otrpilike pola centimetra. Posloite ih i ostavite par minuta da puste vodu.

Zagrijte grill tavu i posložite tikvice. Smanjite vatru i pecite ih sa svake strane dvije-tri minute pa prebacite na tanjur. Pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, limunov sok i začine te prelijte preko tikvica. 

Uz ovako pečene tikvice odlično ide svježi sir s kiselim vrhnjem i mladim lukom. Želite li "podebljati" obrok, na grill tavi na kojoj ste pekli tikvice ispecite pileća prsa. 

Pročitajte još:

Skandinavska Sense dijeta: Imamo recepte iz knjige uz koje ćete lakše gubiti kilograme

Konačno smo pronašali odgovor: Deblja li nas riža?

Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike