Pečene tikvice mogu biti samo glavno jelo, a u to ćete se uvjeriti kada ih, primjerice, servirate s komadom mesa, pa shvatite da ste ih pojeli, a meso je ostalo.
Za ispeći tikvice na žaru treba vam maksimalno 20 minuta vremena, a ovo su sastojci koje ćete pritom koristiti. Za dvije osobe pripremite:
- 4 manje tikvice
- žlicu maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- papar, sol, chilli,
- timijan
- peršin list
- pola limuna
(FOTO: Thinkstock)
Priprema:
Ako su tikvice domaće ne morate ih guliti, a ako nisu ogulite ih. Po dužini ih narežite, pazeći da su debljine otrpilike pola centimetra. Posloite ih i ostavite par minuta da puste vodu.
Zagrijte grill tavu i posložite tikvice. Smanjite vatru i pecite ih sa svake strane dvije-tri minute pa prebacite na tanjur. Pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, limunov sok i začine te prelijte preko tikvica.
Uz ovako pečene tikvice odlično ide svježi sir s kiselim vrhnjem i mladim lukom. Želite li "podebljati" obrok, na grill tavi na kojoj ste pekli tikvice ispecite pileća prsa.
Pročitajte još:
- Skandinavska Sense dijeta: Imamo recepte iz knjige uz koje ćete lakše gubiti kilograme
- Konačno smo pronašali odgovor: Deblja li nas riža?
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!