Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Uzroci karijesa i zadaha /

Namirnice koje ubijaju zube

Postoje namirnice koje oštećuju zube i čine ih žutim, uzrokuju karijes i zadah. Otkrivamo vam šest koje bi trebalo izbjegavati, odnosno nakon njihovog konzumiranja obratiti pozornost na higijenu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sir čini jela ukusnijim, ali može uzrokovati karijes i neugodan zadah.

Čokoladu svi volimo jesti, ali slatkiši stvaraju bakterije koje oštećuju zube.

Kokice možda jesu najbolja grickalica dok gledate film, ali se često znaju zaglaviti između zuba i tu ostanu duže vrijeme.

Začini - origano i komadići crvenog čilija su najgori začini za zube. Prema tome, nakon talijanske kuhinje koristite zubni konac i četkicu.

Kruh i druge tjestenine svi konzumiramo, a one se znaju zalijepiti između skoro svih zuba sa kojima je došao u dodir. To dovodi ne samo do lošeg zadaha, već i do razvoja bakterija.

Meso - sitna vlakna i tkivo mesa također se lako zaglave između zuba, zato obvezno koristite konac za zube nakon jela, jer što duže stoji to se stvara više bakterija koje uništavaju zub.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike