puno informacija / Najveći mitovi o hrani koje nutricionisti žele da zaboravite

Image
Foto: Shutterstock

Postoje mnoštvo mitova o hrani i prehrani - neki dolaze iz pseudoznanosti, a neki uz pogrešnih interpretacija. Kliknite 'SLJEDEĆA' i otkrijte što kažu ugledni stručnjaci

11.11.2019.
12:15
Shutterstock
VOYO logo

Ugledni stručnjaci

Slavna nutricionistkinja Karin Adoni Ben-David i poznati trener i fitnes instruktor Phil Catudal podijelili su za The Thirthy svoja razmišljanja o najvećim mitovima o hrani koja se često šire po internetu.

1. Jaja podižu razinu kolesterola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obično postoje različita mišljenja o tome jesu li jaja dobra ili loša za vaše zdravlje. "Mit govori da jaja sadrže visoku razinu kolesterola i mogu povećati rizik od srčanih bolesti. Međutim, istina je da su istraživanja na zdravim ljudima pokazala da jaja ne utječu na razinu kolesterola u krvi", kaže Ben-David te dodaje da nove smjernice stručnjaka kažu da svakodnevno konzumiranje jaja ne povećava rizik od srčanih bolesti.

(Foto: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/jaja-7bf1198d69ec7ba8697e94004145f34e_view_article_new.jpg?v=22
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/5
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike

Image
MNOGI TOGA NISU SVJESNI /

Četiri bolesti koje mogu nastati zbog lijenosti: Neke od njih mogu biti vrlo ozbiljne