Najgoru stvar koju možemo napraviti za svoje zdravlje radimo upravo na poslu (i to svakodnevno)

Image
Foto: thinkstock, Siri Stafford

Raditi je nužno, ali biti zdrav još nužnije

9.1.2017.
8:08
thinkstock, Siri Stafford
VOYO logo

Zarađivanje za život i pridonošenje društvu u kojem živimo često zahtijeva sjedenje na poslu po šest i više sati. Još ako imate i hobi poput pisanja, crtanja ili sviranja, tijelo dodatno mučite neaktivnošću i to se vrlo brzo odražava na zdravlje.

Što sjedenje radi tijelu?

Koliko god posao bio važan, puno puta zaboravimo da nismo ustali od stola više od dva sata. Dok sjedite, vaši mišići se stišću, šećer u krvi raste, a protok krvi se usporava. Zar to nije razlog za brigu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Osim toga, opseg masnog tkiva se povećava i to ne samo na trbuhu i guzi već i u krvnim žilama, što dovodi do kardiovaskularnih bolesti.

Spas je u pauzama

Nemojte se pretvarati u robote već uzimajte što češće pauze kako bi potaknuli cirkulaciju. Još nešto što možete napraviti kako bi spriječili navalu bolesti u poznijoj dobi je aktivan način života - teretana, šetnje na otvorenom i bilo kakva fizička aktivnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne zaboravite da nipošto ne biste trebali sjediti prekriženih nogu jer time blokirate nesmetani protok krvi kroz ekstremitete i pojačavate rizik za nastanak varikoznih vena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo