Jaja
Jaja su neko vrijeme bila na lošem glasu, no sada se smatraju vrijednom namirnicom. Zahvaljujući proteinima duže vas drže sitima i pomažu da konzumirate manje kalorija tijekom dana. Ujedno ih je jednostavno pripremiti i relativno su jeftina.
Maslac od oraha
Nezasićene masnoće, bjelančevine te niske razine šećera u maslacu od oraha održat će stabilne razine šećera u krvi. Namažite ga na tost ili dodajte žličicu do dvije u žitarice.
Borovnice
Borovnice su bogate vlaknima i nemaju puno šećera poput ostalih plodova. Borovnice posebno pomažu u otapanju masnoća. Studija je pokazala da borovnice mogu smanjiti rast masnih stanica za čak 73 posto.
Raženi kruh
Zamijenite pšenični kruh raženim. Studija objavljena u Nutrition Journalu pokazala je da su ljudi koji su jeli raženi kruh bili dulje sitiji od onih koji su jeli druge vrste kruha iste kalorijske vrijednosti.
Grejp
Grejp se pokazao iznimno učinkovitim kod mršavljenja i otapanja masnih naslaga. Ipak, budite oprezni ako pijete lijekove jer grejp može otežati posao enzimima koji razgrađuju lijekove, pa tako može utjecati na njihovu učinkovitost. Zato se prije drastičnijeg uvođenja grejpa u jelovnik posavjetujte s liječnikom.
Grčki jogurt
Grčki jogurt postao je jako popularan i to s razlogom – pun je proteina, ima relativno malo šećera i velik je izvor probiotika. Izaberite nezaslađenu verziju jogurta, dodajte malo meda, ubacite borovnice ili orahe i dobit ćete savršen doručak.