Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Slatki otrov /

Mračna strana bijele čokolade

Stručnjaci upozoravaju da se bijela čokolada teže vari od crne jer sadrži 20 posto kakao maslaca, a oko 14 posto sastava čini suha mliječna masa.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Proizvođači bijele čokolade umjesto kakao maslaca koriste biljne masti pa bijela čokolada ne može poslužiti ni kao najlošija zamjena.

"Bijela čokolada je slatki otrov koji ne osigurava neophodne vitamine i minerale i nema apsolutno nikakvu energetsku i hranjivu vrijednost, već isključivo kalorijsku. Za razliku od smeđe čokolade, u bijeloj nema teobromina koji se dobija iz kakao drveta, a djeluje stimulativno na organizam ako se konzumira u umjerenim količinama", rekao je primarijus Ljubomir Pfaf.

Stručnjaci upozoravaju da se bijela čokolada teže vari od crne jer sadrži 20 posto kakao maslaca, a oko 14 posto sastava čini suha mliječna masa.

"Riječ 'čokolada' u takozvanoj bijeloj čokoladi uvijek je bila pod znakom pitanja, jer ona u sebi nema kakao, što je osnovni sastojak smeđe čokolade. To uglavnom bude mješavina maslaca ili nekih drugih masti, s dosta šećera i vještačkih emulgatora kojima se postiže okus", objašnjava nutricionistica Milka Raičević.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike