MOŽE LI PROĆI ONA OD PROŠLOG LJETA? / Evo koliko dugo smije stajati krema za sunčanje nakon otvaranja

Image

Dok neki proizvođači stavljaju rok trajanja na ambalažu, na nekima piše koliko se dugo losion smije koristiti nakon otvaranja, a na nekima ne piše ništa.

28.6.2017.
9:25
Play logo

Često se dogodi da kupite losion za sunčanje, upotrebljavate ga nekoliko dana i poslije vam više ne treba, ali ga spremite za sljedeću godinu. Je li to pametno? Dok neki proizvođači stavljaju rok trajanja na ambalažu, na nekima piše koliko se dugo losion smije koristiti nakon otvaranja, a na nekima ne piše jednostavno ništa.

Ako ga pravilno pohranite, na hladno i tamno mjesto, prosječan losion za sunčanje djeluje jednako dobro i do tri godine nakon otvaranja. Ima li na sebi označen rok trajanja, svakako ga se pridržavajte i nipošto ne ostavljajte takve preparate u vrućem automobilu ili na suncu jer se u tim okolnostima smanjuje djelovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
3 NAJVAŽNIJA SAVJETA ZA SUNČANJE: /

Ako znate ovo, prvog dana na moru nećete pocrveniti k'o rak

Image
3 NAJVAŽNIJA SAVJETA ZA SUNČANJE: /

Ako znate ovo, prvog dana na moru nećete pocrveniti k'o rak

Zapamtite još jednu stvar - ako se namažete ujutro, a na plaži ste cijeli dan, to ni u snu nije dovoljno da vas štiti do kraja. Nanosite losion nekoliko puta dnevno, a osobito nakon kupanja i plivanja, čak i ako na njemu piše da je vodootporan, piše Daily Mail.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo