snažno ljekovito sredstvo / Moringa: čudotvorni zeleni prah bolje se bori protiv upala od kurkume

Image
Foto: Thinkstock

Čudotvorni zeleni prah od davnina se koristi za liječenje i poznavale su ga i koristile drevne civilizacije

14.9.2017.
10:45
Thinkstock
VOYO logo

Kada je u pitanju borba protiv upala, najčešće se spominje kurkuma kao najbolje holističko rješenje. Bez obzira na to radi li se o aknama, problema s crijevima ili o nečemu puno ozbiljnijem, poput raka, kurkuma je većinom dio liječenja. I dok je ona definitivno snažno ljekovito sredstvo, još jedna superhrana polako postaje popularna zbog činjenice da je jača od kurkuma. Koja je to superhrana? Moringa.

Drvo raste u Afriki, Južnoj Americi i Indiji, i obično se lišće samelje u prah. Čudotvorni zeleni prah od davnina se koristi za liječenje i poznavale su ga i koristile drevne civilizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnje vrijeme svi smatraju da zelena boja voća i povrća znači zdravlje. Kelj je već godinama zeleni izbor broj jedan među ljudima koji se zdravo hrane, ali moringa ima dva puta veću količinu proteina, četiri puta više kalcija, šest puta više željeza i nevjerojatnih 48 puta veću količinu vitamina B2! 

Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je moringa tako dobra za vas?

Osim u borbi protiv upala, često ju koriste ljudi s dijabetesom zbog njezine sposobnosti reguliranja razine glukoze. U jednoj studiji, sudionici s dijabetesom tipa 2 koji su konzumirali osam grama moringa dnevno, vidjeli su da se njihova razina glukoze smanjila28 posto nakon dva mjeseca. U zajednici doula, moringa je često preporučeni lijek za povećanje laktacije.

Kada pričamo o količini konzumiranja kako biste dobili maksimalnu korist, preporuke su da počnete sa dva grama dnevno. Ako ju želite koristiti u medicnske svrhe . protiv upala ili dijabetesa - povećavajte lagano dozu do 10 grama dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog zbog kojeg moringa ima više hranjivih tvari jest zanimljiv. Većina zelenog povrća ima 90 posto vode, ostavljajući samo 10 posto za hranjive tvari. Ali moringa ima samo 80 posto vode.

Moringu u prahu možete dodati smoothiejima, čaju, mliječnim napitcima ili je posipati u juhu i po salati. Možete ju koristiti i za zgušćivanje juha i umaka, a dodati je i mesu ili varivima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo