Mirisi koji će vam smiriti živce

Sam proces aromaterapije smiruje, no neka eterična ulja sama po sebi, imaju prirodnu snagu te smiruju napete živce.

30.1.2013.
14:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lavandino ulje

Jedno od najpopularnijih ulja za smirenje je lavandino ulje. lavanada je vrlo otporna biljka koja se može uzgajati u vrtu i ne zahtjeva puno brige. kad se koristi u sklopu aromaterapije ono uklanja napetost i gnjev i opušta osobu. Dobro je i za one koje pate od nesanice.

Miris jasmina

Porijeklom je iz Indije, no jasmin se sad može naći posvuda na području Mediterana. Nazivaju ga 'kraljem' među mirisnim uljima. Posjeduje bogati, duboki miris koji je senzualan i opušta. Koristi se i protiv mentalne blokade, nervoze i tuge. Sasvim dobro djeluje i kao antidepresiv.

Kamilica

ulje kamilice je također odlično za smirenje. Djeluje kao sedativ, a u obliku čaja poznat je kao napitak za opuštanje. U aromateraoije njegova uloga nije puno drugačija. Osim što smiruje, smanjuje bol i stres.

Bergamot

Iako se koristi kao ulje koje daje snagu, bergamot se može uvrstiti među smirujuća eterična ulja. Korisno je za ublažavanje stresa.

Ružino ulje

U Bugarskoj se ružino ulje koristi za ublažavanje histerije, tuge i depresije. Neki tvrde da balansira ženske hormonalne cikluse.

Neroli

Neroli je egzotično ulje koje se proizvodi u nekoliko različitih zemalja, uključujući Francusku, Maroku, Tunisu i Egiptu. Ulje je dobiveno iz gorke naranče i to je jedan od najboljih aromatskih antidepresiva. dobro djeluje protiv stresa, tjeskobe, šoka, straha i nedostatka povjerenja.

Sandalovina

Ovo je još jedna ulje iz Indije, a osim što je korisno za liječenje akni, to je prekrasan način da se smire živci. Opušta i smanjuje iritaciju, a može biti od pomoći tijekom depresije.

Ylang Ylang

Eterično ulje koje podsjeća na jasmin. Madagaskarski 'cvijet cvjetova' ima sladak, egzotični, cvjetni i senzualni miris. Koristi se kao antidepresivno sredstvo jer smiruje bijes i oslobađa napetost. Što se tiče fizičkih učinaka, zna se da Ylang Ylang može smanjiti problem s aknama, smanjiti krvni tlak, ublažiti grčeve mišića, ublažiti simptoma PMS-a i pomoći u borbi protiv bakterija.

Vanilija

Ulje vanilija možete naći u tropskim mjestima kao što su Tahiti, Madagaskar i Java. Bogat, topao i sladak miris za mnoge je jedno od najugodnijih mirisnih ulja, pa je omiljen u promicanju mirnijeg raspoloženja. Djeluje i kao afrodizijak.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali