TAJNE OKUSA /

Bijeli luk nema isti okus tijekom cijelog zivota

Ako ste kao dijete odbijali jesti krastavce ili spinat, a kao odrasla osoba ih naprosto obozavate, to nije nista neobicno.

13.3.2015.
15:08
VOYO logo

Svaka osoba je s oko 10.000 okusnih pupoljaka koje se mijenjaju otprilike svake dva tjedna. Medutim, s vremenom se oni prestaju obnavljati i njihov broj opada. Zato svi oni okusi koji su bili (pre)intenzivni kada smo bili djeca postaju drugaciji kako starimo.

Zanima vas o kojoj hrani je rijec? Evo popisa koji pokazuje u kojoj godini ljudi, u prosjeku, drugacije osjecaju ukus odredene hrane: bijeli luk - 19 godina krastavac - 19 godina curry - 20 godina grah - 20 godina skusa - 20 godina spinat - 21 godina papricica - 21 godina patlidzan - 21 godina hren - 21 godina dagnje - 21 godina parmezan - 21 godina plavi sir - 22 godine sardina - 22 godine avokado - 23 godine sparoga - 23 godine chilli umak - 24 godine kamenice - 24 godine brie sir - 24 godine masline - 25 godina kozji sir - 28 godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo