NATEGNUO SE SKORO DO SMRTI / Masturbirao bez prestanka pa jedva ostao živ - strefio ga je moždani ubrzo nakon ejakulacije

Puknuće aneurizme koje je uzrokovalo moždani udar kod ovog pacijenta povezano je s naglim porastom krvnog tlaka

23.7.2021.
14:21
Shutterstock/Nagoya City University/Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedan muškarac (51) gotovo se doveo do smrti masturbiranjem, nakon što je pretrpio moždani udar ubrzo nakon ejakulacije.

Prema izvještaju o medicinskom slučaju objavljenom početkom ove godine u "Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases", rečeno je da je 51-godišnji Japanac imao običaj samozadovoljavati se više puta dnevno.

Nažalost, pretrpio je subarahnoidno krvarenje - moždani udar kod kojeg se javlja krvarenje u prostorima mozga ispunjenim tekućinom - što se obično događa tijekom velike količine fizičkog napora.

Otpušten u izvrsnom stanju

Muškarac, koji je iz očitih razloga zatražio da ga ne identificiraju javno, odmah je dobio jake glavobolje nakon vrhunca, što je kasnije dovelo do povraćanja. Unatoč iznenadnim simptomima, uspio se prijaviti u gradsku sveučilišnu bolnicu Nagoya u Japanu.

Nakon što su mu liječnici napravili CT na mozgu, rezultati su potvrdili da je muškarac pretrpio subarahnoidno krvarenje, što je moglo biti opasno za život. Srećom, preživio je incident i otpušten je iz bolnice u roku od dva tjedna. Liječnici su rekli da je otpušten u izvrsnom stanju.

Prema NHS-u, subarahnoidno krvarenje najčešće uzrokuje puknuće krvne žile u mozgu, što se slučajno dogodilo u ovom konkretnom incidentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Simptomi subarahnoidnog krvarenja

Iako je nepoznato zašto se točno razvijaju moždane aneurizme ako se fizički previše napregnete, kao što biste to mogli učiniti tijekom seksa, to može povećati šanse za moždani udar.

Subarahnoidno krvarenje moglo bi se pokrenuti i podizanjem nečega teškog, kašljanjem ili odlaskom na zahod. Postoje i određeni čimbenici rizika koji igraju svoju ulogu. Prekomjerno pušenje i konzumacija alkohola, povišeni krvni tlak i teška ozljeda glave mogu tomu doprinijeti.

Simptomi mogu uključivati: iznenadne jake glavobolje, ukočenost vrata, osjećaj bolesti, osjetljivost na svjetlost, zamagljen ili dvostruki vid, nejasan govor, slabost na jednoj strani tijela i nekontrolirano drhtanje.

Seks je krivac u 3,8 - 14% svih slučajeva

Doktor Daniel Walsh, cerebrovaskularni neurokirurg u bolnici King's College, izjavio je za Mail Online da je puknuće aneurizme koje je uzrokovalo moždani udar kod ovog pacijenta povezano s naglim porastom krvnog tlaka.

Rekao je da masturbacija ili bilo koja vrsta seksualnih aktivnosti može uzrokovati ovaj incident, a navodno uzrokuje između 3,8 i 14 posto svih slučajeva subarahnoidnog krvarenja. Uzimanje kokaina tijekom seksa može znatno povećati rizik od moždanog udara.

"Pozitivno je da ćete vjerojatno učiniti više kako biste spriječili subarahnoidno krvarenje izbjegavanjem pušenja i alkohola te upravljanjem povišenim krvnim tlakom kod svog liječnika opće prakse nego suzdržavanjem od seksa u svim njegovim oblicima", zaključio je doktor Walsh.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali