Masaže koje pomažu i one koje mogu naškoditi

Što mislite o stolovima za masažu na kojima se vrat mora zakriviti dok ležite jer nema rupe za lice - je li to problem? I možete li savjetovati najbolji tip masaže za kralježnicu.

24.6.2013.
7:51
VOYO logo

Ukoliko već imate probleme s kralježnicom određeni položaji mogu biti nezgodni jer za vrijeme masaže, kad ležimo, postojeći simptomi se mogu još više intenzivirati. Osobito je čest slučaj ako glava za vrijeme masaže nije u ravnom položaju, nego je je položena u stranu, što uvelike povećava vjerojatnost kompresije živca. Mogu se i osjetiti bol i trnci u predjelu ramena i vrata. Tijelo ne voli ovaj položaj, a ne voli ni kad legnemo licem prema dolje. Okretanjem glave i vrata čak i na par minuta u položaju na trbuhu dovodi do naprezanja ligamenata i mišića oko kralježnice te može stvoriti pritisak na zglobove i živce.

Dakako masaža je često neophodna, stoga zamolite osobu koja vas masira za neki mali ručnik ili mali podložak da stavite pod čelo, na taj način možda glavu i vrat dovedete u bolju poziciju. Prilagodite se treba uvjetima da se olakša sam boravak u položaju na trbuhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče masaže, pokušajte u početku sa klasičnom medicinskom masažom, istina je da koji put masaža nije rješenje, ali može ublažiti simptome osobama koje imaju problema s kralježnicom, mišićnom napetošću, bolovima u mišićima i cirkulacijom.

Važno je uvesti i vježbe snaženja i istezanja u svakodnevnu rutinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor vrste masaže je svakako individualno od osobe do osobe. Glavno da nakon određenog ciklusa vi osjećate neke rezultate - u smislu smanjenja napetosti i boljeg osjećaja cijelog tijela.

Ukoliko želite malo drugačiji pristup pokušajte više saznati o rolfingu ili naći stručne osobe koje imaju znanja za rad na fascijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLIKLINIKA ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU I FIZIKALNU TERAPIJU SREMAC BOHAČEK EDE MURTIĆA 2 ZAGREB TEL: 66 99 273

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo