Lena Dunham u novom je eseju za Vogue objasnila zašto se morala podvrgnuti operaciji vađenja maternice

Image
Foto: BEN GABBE / afp

Iako neće moći roditi vlastitu, biološku djecu, posvajanje je prva opcija koju će pokušati istražiti

16.2.2018.
14:00
BEN GABBE / afp
Play logo

U novom eseju koji je napisala za novo izdanje magazina Vogue glumica, scenaristica i redateljica Lena Dunham otkrila je kako je nedavno bila na histerektomiji, operaciji uklanjanja maternice i cerviksa, piše The Cut.

Lena inače pati od endometrioze, bolesti koja uzrokuje da tkivo, koje bi se normalno trebalo nalaziti uz maternicu, raste izvan nje, a prošle je godine za vrijeme Met Gale morala hitno biti prebačena u bolnicu zbog komplikacija nakon jedne od operacija na kojoj je bila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz endometriozu od koje bolujem, zbog neke čudne izrasline koja mi se pojavila i nepravilnog rada reproduktivnih organa imala sam retrogradno krvarenje, odnosno, menstruacija mi je bila u potpunosti izokrenuta i trbuh mi se punio krvlju. Jajnik mi se tako smjestio uz mišiće oko sakralnog živca na leđima koji nam omogućuje da normalno hodamo, a uopće ne želim niti govoriti o tome što mi se dogodilo s maternicom. A jedina lijepa stvar vezana uz cijelu ovu priču bila je ta da mi je organ - koji bi inače trebao imati oblik žarulje - imao oblik srca", napisala je Lena za Vogue.

Istražit ću svaku moguću opciju koja mi je preostala

Play logo
shimmer fallback
shimmer fallback

Ova operacija znači da Lena neće moći začeti i roditi dijete pomoću vlastitog tijela, ali kaže kako će svakako istražiti sve preostale opcije. "Prije sam se osjećala nekako bespomoćnom, ali sada znam da ima i drugih opcija. Počet ću istraživati postoje li u mojim jajnicima, koji su ostali negdje unutar mog tijela i cijele te zbrke, jajašca. Ali cijelim ću se svojim bićem pokušati izboriti za pravo na posvajanje dijeteta", dodala je.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo