Play ponuda

Kućni wellness za stopala: Ispucale pete i suhu kožu najbolje liječi priroda

Image
Foto: Instagram

Stopala je važno održavati i u hladnijim mjesecima, a u tome najbolje pomažu ulja

7.9.2016.
16:02
Instagram
Play ponuda

Preko ljeta više otkrivamo noge i stopala i logično je da ćemo se za njih pojačano brinuti, no čim nastupi sezona gležnjači i čizama, zaboravljamo na ovaj važan korak korak u njezi tijela. Njega stopala ne mora predstavljati gnjavažu jer je dosta samo nekoliko koraka da biste ih održavali glatkima i njegovanima. Pravi majstori u tome su, svakako, prirodna ulja, a neka od njih sigurno već imate kod kuće.

Maslinovo ulje

shimmer fallback
shimmer fallback

Maslinovo ulje je jedno od najboljih ulja koje ima brojne prednosti za kožu. Masirajte stopala maslinovim uljem nakon tuširanja i prije odlaska u krevet. To hidratizira i omekšava vaša stopala. Ono također sprječava kožu da postane suha i gruba.

Ulje lavande

To je još jedno prirodno ulje koje se koristi u mnoge kozmetičke svrhe. Pomiješajte ulje lavande s mlijekom i masirajte time stopala. Mlijeko, kao i ulje lavande hidratizira stopala i čini ih mekim. Mlijeko će također pomoći da se uklone mrtve stanice kože.

Ulje patchoulija

shimmer fallback
shimmer fallback

To je prirodno eterično ulje koje se također može primijeniti za liječenje suhih stopala. Nanesite ulje patchoulija na stopala prije nego što odete u krevet i masirajte pet minuta. Navucite čarape i lezite u krevet. Ulje patchoulija tretira ispucale pete i ubija gljivice koje dovode do infekcija.

Bademovo ulje

Možete pomiješati bademovo ulje s drugim eteričnim uljima kao što je ulje lavande i tom mješavinom masirati stopala. Ako želite napraviti piling stopala, dodajte šećer ili morsku sol, koju ćete pomiješati s uljem i mlijekom. Ovaj piling uklonit će mrtve stanice kože.

Play ponuda
Play ponuda