Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Zdravlje /

Vrijeme je da napokon doznate trebate li jesti cijelo jaje ili samo bjelanjke

Ako jedete cijela jaja, ne podižete rizik od srčanih bolesti, zapravo, nutricionistica Liz Volfe autorica knjige 'Eat the Yolks', tvrdi kako je opasnije po zdravlje ne jesti ih.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Istraživanje objavljeno u 'The American Journal of Clinical Nutritionu' prikazana je analiza podataka iz čak 21 različite studije koja pokazuje kako 'zasićene masnoće nisu povezane s povećanim rizikom od koronarnih bolesti, moždanog udara ili koronarne bolesti krvnih sudova'.

Magazin Time pobio je argument iz 1984. godine kada se tvrdilo kako su jaja, odnosno žumanjci,i druga hrana koja sadrži masnoće opasna.

"Jaja su veliki izvor vitamina A, koji je dobar za kožu, vitamina grupe B za energiju i kolina, koji podržava zdravlje mozga, mišića, i neophodan je za zdravu trudnoću. Zasićene masnoće iz žumannjka također su neophodne za proizvodnju hormona i sposobnost tijela da apsorbira vitamine i minerale", kaže nutristionistica, a prenosi portal aura.ba.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike