NAJČEŠĆI SIMPTOMI NE TRAJU DUGO, ALI... / Objavili koje su najčešće nuspojave nakon 3. doze cjepiva - jedna je češće prisutna nego ranije

Najčešće nuspojave među cijepljenima bile su umor (56%), glavobolja (43%) i bol u ruci na mjestu uboda (71%)

28.9.2021.
21:22
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavio je u utorak rezultate studije koja je istraživala nuspojave nakon treće doze cjepiva. U istraživanju je sudjelovalo 306 ljudi koji su primili treću dozu cjepiva protiv covida-19 kompanije Pfizer, nuspojave nakon treće doze bile su vrlo slične onima nakon primanja druge.

Neki simptomi obično traju dan ili dva

Najčešće nuspojave među cijepljenima bile su umor (56%), glavobolja (43%) i bol u ruci na mjestu uboda (71%). Navedeni simptomi obično traju jedan ili dva dana. Dodatne česte nuspojave bile su umor u mišićima ili zglobovima te povišena temperatura, navodi CDC, a prenosi N1.

Natečeni limfni čvorovi češće prisutni

Natečeni limfni čvorovi ispod pazuha bili su češće prisutni nakon treće nego nakon primarne serije od dvije doze. Od ostalih nuspojava tu su i bol, crvenilo i oticanje na mjestu uboda te bolovi u mišićima ili zglobima, objavila je američka Agencija za hranu i lijekove (FDA).

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali