Kopanje nosa, zadržavanje 'prdca' i ostale gluposti kojima si uništavamo zdravlje

Jeste li znali da svaki put kad ispušete nos maramicom, ustvari oštećujete nosnu šupljinu?! To je nešto o čemu uopće ne razmišljamo, a normalno činimo.

22.11.2014.
10:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Trljate oči

Zahvaljujući onečišćenju, ali i starim navikama, često bez razmišljanja čvrsto trljamo oči. Neprestano trljanje može oštetiti živce, te prouzročiti pojavu suza u rožnici, pa čak i oštećenje mrežnice. Ako nosite kontaktne leće morate biti posebno oprezni koliko ćete čvrst pritisak upotrijebiti prilikom njihovog skidanja.

Ne odgovarate na poziv svojeg mjehura

Često nam se dogodi da ne možemo drugačije nego da moramo malo 'stisnuti' do odlaska na wc. Kad to napravite, stvara se pritisak u vašem mjehuru i bubrezima. Ne samo da je ovo izuzetno neugodan osjećaj, nego može uzrokovati i infekcije.

Kopate nos

Uz to što ćete zgroziti sve oko vas, kopanje nosa može zadati probleme i vama osobno. Kad to izvodite možete napraviti male ogrebotine u unutrašnjosti nosa, koje se mogu inficirati i zbog kojih ćete na kraju prilično patiti. Ako ste pri ovim radovima malo 'žešći', možete slučajno čak i rastragati nazalni septum koji odvaja nosnice.

Ne 'puštate vjetar' kad vam je sila

U zatvorenom prostoru, kad se pribojavate da biste mogli biti glasni ili da će drugi znati da ste vi prdnuli, vrlo je lako odlučiti da jedan prdac nije vrijedan sramoćenja. No zadržavanje vjetrova povećava pritisak u crijevima, što rezultira trbušnim problemima i abdominalnim bolovima.

Istiskujete prištiće

Znamo da ružno izgledaju i da vas mame da ih 'operirate'. Prištići su često rezultat nakupljene nečistoće i bakterija na koži, a njihovim istiskivanjem samo ćete pogoršati stvari jer ćete ustvari samo gurnuti natrag većinu te prljavštine natrag u kožu. Istiskivanje prištića također će ostaviti ružne tragove kojih se nećete moći riješiti, pa bolje da se ni ne počnete igrati s njima.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali