Play ponuda

KOMPATIBILNE SU: / Lori i Alana dijele mnogo toga zajedničkoga, a uskoro će i bubreg

Image
Foto: Facebook

Lori Interlicchio iznenadila je Alanu Duran velikim poklonom. U kutiju je stavila jako puno slatkiša, nekoliko suvenira s logom Star Warsa i još jednu stvar, koju nitko nije mogao očekivati.

26.11.2015.
11:56
Facebook
Play ponuda

Na dnu kutije stajala je velika poruka, na kojoj je pisalo "podudaramo se". Rezultati su to analize krvi koja je pokazala da Lori može biti donor bubrega, koji Alani treba kako bi mogla normalno živjeti.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kada je imala samo 12 godina, Alani Duran je dijagnosticirana autoimuna bolest, sustavni eritemski lupus. Na listi čekanja za donora bubrega je pune četiri godine. Nit jedan član njezine obitelji ne može biti donor.

Alana i Lori upoznale su se preko interneta. Djevojke su počele razgovarati o tome koliko je teško pronaći odgovarajućeg donora bubrega. Lori se odlučila testirati. " Nismo bile u vezi kada sam ispunjavala formular za testiranje. Tek kada sam na papiru napisala kako je primateljica organa moja djevojka, Alana se nasmješila", rekla je Lori.

Lori je odlučila vijest da se podudaraju i da joj može darovati bubreg Alani priopćiti na poseban način.

"Izmislila sam milijun razloga zbog kojih još nemam rezultate testiranja. Sve sam ostale pretrage napravila bez njezinog znanja", rekla je Lori koja je trenutak priopćavanja velike vijesti snimila kamerom.

"Doista sam bika šokirana da je žena koja je stajala ispred mene, potpuni stranac do jučer, osoba koju sam upoznala preko interneta, savršena partnerica za mene u više stvari, od jedne", rekla je Alana. Video je objavila na svojoj FB stranici i popratila ga riječima zahvale.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Svi znate da mi je dijagnosticiran lupus. Dok sam bila manja, bio je znatno aktivniji što je rezultiralo operacijom zamjene kuka, zatajenjem srca, ugradnjom pacemakera, zatajenjem bubrega i dijalizom. Na listi za donore sam od 2011. godine. Pune četiri godine nisam imala sreće sve dok se moja predivna djevojka Lori Interlicchio nije testirala, kako bi saznala može li moža ona biti donor bubrega. Ispalo je kako može! Tko je mogao pogoditi tako nešto, onoga dana kada smo u isto vrijeme otišne na internet, da nećemo biti samo par, već da će mi Lori biti i donor organa! ...Lori jako te volim! ", stoji na djevojčinoj stranici.

shimmer fallback
shimmer fallback

" Reakcije na video su fantastične, međutim žalosti me što, da smo Alana i ja homoseksualni muški par, ne bih joj mogla donirati bubreg. Na žalost, homoseksualci ne mogu donirati organ, krv ili tkivo, a da se to ne smatra rizičnim", pojasnila je Lori. Operacija je zakazana u veljači. Cure se nadaju kako će sve proći bez komplikacija.

Play ponuda
Play ponuda