Najnovije je istraživanje pokazalo da se na radnoj površini krije 100 puta više bakterija nego na kuhinjskom stolu i 400 puta više nego na zahodskoj daski.
Znanstvenici su također otkrili da čak 83 posto Amerikanaca konzumira hranu u uredu kako bi uštedjeli vrijeme i novac.
'Multitasking je za mnoge zaposlene osobe potpuno normalna stvar. Međutim, u vrijeme ručka bi svakako trebalo napraviti pauzu i pojesti hranu u kuhinji tj. što dalje od uredskog stola koji vrvi potencijalno opasnim bakterijama', poručuje nutricionistkinja Toby Smithson, glasnogovornica američke Udruge nutricionista.
Istraživanje je pokazalo da samo 36 posto ispitanika čisti uredski stol, tipkovnicu i miš na tjednoj bazi, dok samo 64 posto to čini jednom mjesečno ili rjeđe.
Kako bi se smanjio rizik od bolesti izazvanih hranom, stručnjaci savjetuju pranje ruku sapunom i toplom vodom prije i poslije dodirivanja namirnica.
Čista radna površina i oprane ruke su najbolji način obrane od neželjenih bolesti.
Vezani članci:
arti-201108290658006 arti-201108020671006 arti-201106290013006