Gimnastika za oči / Kako poboljšati vid prirodnim putem?

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Oči su nam iznimno važne, a zahtjevaju brigu. Jeste li znali da vid možete poboljšati bez naočala ili leća?

25.6.2018.
13:35
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Oči su prozor u svijet, ali najčešće brigu oko njih stavljamo u drugi plan. Prije organa kojim primamo 90 posto informacija o svijetu često dolazi briga o kosi ili noktima.

No, oni koji nose naočale i leće dobro znaju koliko su oči osjetljive, a većina bi voljela da ne moraju nositi pomagala za vid. Možda im se želja može i ostvariti- zahvaljujući gimnastici za oči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako uopće ne bi došlo do pogoršanja vida, pravilno njegujte oči.

1. Ojačajte vid iznutra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuli ste za ovaj savjet otprilike tisuću puta, ali jednostavno funkcionira birajte pravu hranu za vaše oči. Prehrana bogata voćem i povrćem igra najveću ulogu u očuvanju vašeg vida. Posebnu pažnju valja obratiti na povećani unos vitamina A, C i E.

2. Neka vaše oči predahnu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmor je iznimno bitan za očuvanje vida, a u danas je jednostavno nemoguće cijeli dan provesti bez ekrana različitih veličina. Ako je računalo sastavni dio vašeg posla, a u većini slučajeva je postao, odmorite oči svakih 50 minuta na otprilike 10 do 15 minuta. Postoji i tzv. 10-10 pravilo, a odnosi se na odmor očiju na način da svakih 10 minuta maknete pogled s ekrana i pogledate objekt na udaljenosti od 10 metara.

Vid je itekako moguće poboljšati i to prirodnim putem. Radi se posebnoj gimnastici za oči koja služi ja jačanje organa i izoštravanje vida. Ove vježbe, navodno, mogudovesti do eliminacije leća ili naočala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO: Thinkstock)

Evo kako bi gimnastika za oči trebala izgledati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • protrljajte prste kako bi se zagrijali i lagano pritisnite oči kako bi ih pripremili na vježbu
  • okrećite očima: ovo je najjednostavnija vježba, jednostavno okrećite očima i pogledajte što više možete gore i dolje te lijevo i desno
  • koristite olovku: fokusirajte se na vrh olovke i približavajte ju. Zaustavite se kada se vrlo blizu licu i zatim udaljavajte olovku, dok i dalje držite fokus na vrhu
  • masirajte oči: masirajte područje ispod obrva te ispod oka. Oči masirajte prvo u smjeru kazaljke na satu, a zatim obrnuto.
  • toplina: na kraju gimnastike ponovno koristite toplinu kako bi opustili oči. Protrljajte prste kao na početku i lagano ih prislonite na oči.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo