Ove jezive slike pokazuju proizvodni pogod hrenovki i različite faze proizvodnje.
Riječ je o snimci emisije How It's Made koja se prikazuje na Discovery Channelu, a pokazuje kako se meso piletine, svinjetine i govedine melju u kašu, a zatim formiraju u hrenovku.
Kako se objašnjava u emisiji, hrenovke se rade od ostataka mesa nakon rezanja ostalih, kvalitetnijih komada.
Komadi se provlače kroz metalnu mješalicu, a potom i kroz metalne ploče tako da izgleda kao nadjev.
Obrađenim pilećim ostacima - koji nalikuju glini - potom se dodaju sol, škrob i razne arome. Kukuruzni sirup dodaje se kako bi mješavina bila slatka i glatka na dodir, a potom se stavlja u 'finu emulziju' te se vakumira prije nego se stavi u celulozna kućišta.
Kako se objašnjava u emisiji, potrebno je 35 sekundi da se napravi dovoljno hrenovki da prekrije dva nogometna igrališta.
Završna faza je špricanje hrenovki 'dimnom tušem', koji će im dati okus kod pečenja te šricanje slanom vodom kako bi se ohladile prije pakiranja.
Pogledajte video i uvjerite se!
//www.youtube.com/embed/2NzUm7UEEIY