Video eksperiment na TikToku pokazao je utjecaj jedne cigarete na ljudska pluća. Autori su koristili plastičnu bocu i vatu kako bi gledateljima ukazali kako samo jedna cigareta šteti ljudskom tijelu.

Jedan korisnik upitao je koliko su zapravo učinkoviti filtri za cigarete, a ekipa iz Oneminmicro imala je jasan odgovor - ne baš velik. Plastična boca predstavljala je pluća s malim rupama na čepu i drugom rupom u koju je ugurana cigareta.

Pluća izgledaju poput karamele

"U zatvorenom sustavu stavio sam vatu koja predstavlja stanice pluća, a evo kako vata izgleda nakon što je dim cigarete prošao kroz jednu cigaretu s filtrom", rekao je mladić u videu i pokazao bijelu vatu koja je poprimila odvratnu nijansu smeđe i bila prekrivena ljepljivom tvari.

Nakon toga usporedio je čistu vatu s vatom kroz koju je prošao dim cigarete.

"Ovo predstavlja vaša pluća nakon jedne popušene cigarete s filtrom. U komparativnoj studiji iz 2011. Hidemi i ostali zaključili su da cigarete s filtrom samo mijenjaju tip raka od kojeg imate rizik. S filtrom ili bez njega, pušenje je jako opasno pa danas promijenite navike", istaknuo je TikToker.

Upečatljivi video zabrinuo je tisuće korisnika, a neki od njih pisali su da su se odmah ostavili pušenja.

"Prestajem pušiti odmah", "Pluća izgledaju poput karamele", "Izgleda tako ljepljivo i odvratno", "Strah me pomisliti na što sliče moja pluća nakon 20 godina pušenja", komentirali su.