Play ponuda

JOGA ZA LICE: / Uklonite bore i pomladite se u trenu uz ovih par jednostavnih vježbi

Image
Foto: Allef Vinicius

Da biste imali mladolik izgled i glatku kožu bez bora ne morate potrošiti puno novaca na tretmane i kreme. Jedna od najednostavnijih, najbržih i definitivno najjeftinijih tehnika je joga za lice.

12.5.2017.
14:30
Allef Vinicius
Play ponuda

Ljudsko lice ima čak 58 mišića od kojih ne koristimo uvijek sve. Najčešće su korišteni oni u ustima, dok ostali imaju minimalne dnevne napore i radi toga oni atrofiraju što odmah postaju znakovi starenja. Pokretanje mišića na licu dovesti će do brže cirkulacije kože radi koje će ona biti glatka, zategnuta i svježa. Joga za lice uključuje niz vježbi koje zatežu i jačaju mišiće lica, a pomažu protiv mrštenja i napetosti koje dovode do bora. Možete ih raditi ujutro ili navečer, a kontinuirano vježbanje joge za tijelo i lice dati će vidljive rezultate.

Image
JOGA ZA POČETNIKE: /

5 jednostavnih vježbi koje će ojačati vaše tijelo i um

Image
JOGA ZA POČETNIKE: /

5 jednostavnih vježbi koje će ojačati vaše tijelo i um

Joga za lice protiv linija na čelu

Vježba #1 Protiv horizontalnih linija na čelu stavite jagodice prstiju na vrh čela, točno ispod linije kose. Opustite mišiće lica, udahnite i prstima podignite čelo. Uz izdah ga spustite. Ponovite ovu vježbu 10 puta.

Vježba #2 Protiv vertikalnih bora između obrva ispružene kažiprste stavite na sredinu obrva. Namrštite se i istovremeno kažiprstima gurajte obrve na stranu. Ovime stvarate otpor mišića. Ne zaboravite na disanje pri pomicanju prstiju. Ponovite ovo 10 puta.

Vježba #3 Za učvršćivanje čela svinute kažiprste stavite na obrve. Neka budu namješteni da idu uzduž obrva. Podižite obrve i dok to radite, kažiprstima pružajte lagani otpor i gurajte ih prema dolje. Tako zadržite dok izbrojite do 10. Ponovite 5 puta.

Kako bi učvrstili očne kapke stavite srednje prste u unutrašnji kut oka, a kažiprste na vanjski rub. Lagano zategnite. Tada brzo otvarajte i zatvarajte oči pružajući otpor prstima.

shimmer fallback
shimmer fallback

Joga za lice za učvršćivanje obraza

Kako bi učvrstili jagodice i obraze postoji nekoliko vježbi.

Vježba #1 Jedna počinje tako da legnete na leđa i opustite mišiće čitavog tijela. Kružite vilicom nekoliko puta kontinuirano u jednu stranu, zatim na drugu stranu. Otvorite usta u veliko O i širite kutove usana na stranu pritiščući usne prema zubima. Ponovite nekoliko puta.

Vježba #2 U opuštenom položaju isplazite jezik svom snagom prema bradi, a pogled podignite visoko prema čelu. Zadržite taj položaj barem deset sekundi. Ponovite nekoliko puta i onda smirite lice.

Vježba #3 Opustite se, zatvorite usta i udahnutim zrakom napunite usta. Zadržite tako 5 sekundi. Preselite zrak na lijevu stranu i opet držite 5 sekundi. Preselite zrak na desnu stranu i zadržite. Stavite zrak iznad usnice na 5 sekundi te nakon toga na bradu na 5 sekundi. Ispustite zrak kroz usta.

Za razvijanje joge za lice dobri su i položaji cijelog tijela kao što su 'pas koji gleda dolje', stoj na glavi ili 'svijeća'. Možete isprobati i uvlačenje usana i 'slanje poljupca' kao vježbe za lice i vrat.

Joga za lice sjajna je uz jogu za tijelo

Ovim vježbanjem neće vam se instantno obrisati godine sa lica, no vježbanjem tijela i lica zajedno postići ćete posebnu ljepotu cijelog tijela. Usporit ćete starenje i poboljšati tonus lica. Klasičnom jogom oslobodit ćete tijelo od stresa te očistiti duh i tijelo.

Za vrijeme vježbanja joge tijela, možete probati i ove vježbe za lice:

  • ričite poput lavice kako biste izgubili podbradak
  • sjednite na pete, raširite koljena i naslonite se na dlanove koje rotirajte na van. Uz to spojite male prste. Polako udahnite i jako izdahnite. Tijelo nagnite prema naprijed, pogledajte između obrva i isplazite vrh jezika prema bradi
  • iznad unutarnjeg ruba obrve stavite kažiprste obje ruke i prođite lagano prstima prema sljepoočnicama
  • masirajte vrh tjemena
  • radite grimase - široko se osmjehnite, razljutite se, glumite začuđenost

Što kažete na ove vježbe? Hoćete li ih isprobati?

Play ponuda
Play ponuda