za vruće dane /

Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka

Image
Foto: www.profimedia.hr

Istiskivanje tekućine iz tikvica tajna je hrskavih popečaka, a u ovom slučaju pomoći će i krumpir

5.7.2019.
16:45
www.profimedia.hr
VOYO logo

Sastojci za umak:

  • ½ šalice običnog jogurta (ne grčki)
  • 2 žlice sitno sjeckane svježe metvice
  • 2 žlice svježeg limunovog soka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica meda
  • 1 režanj češnjaka, fino nariban
  • sol
  • crni papar

Sastojci za popečke: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 male tikvice
  • 1 mali krumpir
  • ½ srednjeg luka
  • 2 žličice soli
  • 2 velika jaja
  • 1 režanj češnjaka, fino nariban
  • ½ žličice mljevenog kima
  • 3 žlice sitno sjeckanog svježeg peršina + za posluživanje
  • 2 žlice sitno sjeckane svježe metvice
  • crni papar
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ⅓ šalice brašna 
  • ulje

Priprema umaka: 

Izmiješajte jogurt, metvicu, sok od limuna, ulje, med i češnjak u maloj zdjeli; začinite solju i paprom. Pustite da stoji prije jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema popečaka: 

Naribajte tikvice, krumpir i luk u veliku zdjelu i dodajte sol. Neka stoji 30 do 40 minuta dok ne pusti tekućinu. Zatim dodajte sve ostale sastojke i izmiješajte. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri i uz pomoć žlice smjesu stavite peći, oko 3 minute sa svake strane.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo