Sastojci za umak:
- ½ šalice običnog jogurta (ne grčki)
- 2 žlice sitno sjeckane svježe metvice
- 2 žlice svježeg limunovog soka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 čajna žličica meda
- 1 režanj češnjaka, fino nariban
- sol
- crni papar
Sastojci za popečke:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 male tikvice
- 1 mali krumpir
- ½ srednjeg luka
- 2 žličice soli
- 2 velika jaja
- 1 režanj češnjaka, fino nariban
- ½ žličice mljevenog kima
- 3 žlice sitno sjeckanog svježeg peršina + za posluživanje
- 2 žlice sitno sjeckane svježe metvice
- crni papar
- ½ žličice praška za pecivo
- ⅓ šalice brašna
- ulje
Priprema umaka:
Izmiješajte jogurt, metvicu, sok od limuna, ulje, med i češnjak u maloj zdjeli; začinite solju i paprom. Pustite da stoji prije jela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema popečaka:
Naribajte tikvice, krumpir i luk u veliku zdjelu i dodajte sol. Neka stoji 30 do 40 minuta dok ne pusti tekućinu. Zatim dodajte sve ostale sastojke i izmiješajte. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri i uz pomoć žlice smjesu stavite peći, oko 3 minute sa svake strane.
Pročitajte još:
- Brzi popečci od tikvica kojima nećete moći odoljeti
- Nekad je manje više: savršeno pečene tikvice vladarice su proljetnog stola
- Skandinavska Sense dijeta: Imamo recepte iz knjige uz koje ćete lakše gubiti kilograme
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa