JEDAN OD NAJSMRTONOSNIJIH: / Emulgatori iz hrane povećavaju rizik za rak debelog crijeva

Image
Foto: Thinkstock

Eksperimenti provedeni na miševima povezuju unos dvaju često korištenih emulgatora s povećanjem rizika za rak debelog crijeva.

13.2.2017.
9:33
Thinkstock
Play logo

Američki znanstvenici s Georgia State University pojašnjavaju kako je unos ovih emulgatora bio povezan s promjenama u sastavu crijevne flore koje dovode do razvoja upalnih procesa i povećanja rizika obolijevanja od raka debelog crijeva, piše Natural News.

Emulgatori se prehrambenim proizvodima dodaju zbog poboljšanja teksture i produženja roka trajanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi nalazi su dobiveni praćenjem posljedica unosa polisorbata 80 i karboksimetilceluloze.

Image
NAVALITE BEZ RAZMIŠLJANJA: /

Orašasti plodovi smanjuju rizik od raka debelog crijeva

Image
NAVALITE BEZ RAZMIŠLJANJA: /

Orašasti plodovi smanjuju rizik od raka debelog crijeva

Play logo

Rak debelog crijeva je jedan od najčešćih uzroka smrti od karcinoma u svijetu, a sve više istraživanja upućuje na ulogu crijevnih bakterija u njegovom razvoju.

Broj slučajeva raka debelog crijeva značajno raste od polovice prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo