hrabar potez / Izliječila kćer od teškog ekcema veganskom prehranom

Image
Foto: Ullenka Kash/Instagram

Djevojčica je trpjela jake bolove, koža joj se ljuštila, pekla ju je, a imunitet joj je oslabio

10.6.2019.
8:41
Ullenka Kash/Instagram
VOYO logo

S teškim ekcemom 13-godišnja Poljakinja Maya Kash se borila od samog rođenja, a situacija se s godinama pogoršavala. Lijekovi nisu pomagali. Naprotiv, Mayi je zbog velike količine koritkosteroida oslabio imunitet te je njezina mama Ullenka odlučila potražiti drugo rješenje.

U dobi od četiri godine Maya je prestala jesti šećere, mliječen proizvode, kravlje mlijeko i gluten, a njezino zdravstveno stanje se popravili, ali nakratko. Uskoro joj je dijagnosticirana kandida te su joj u organizmu pronađeni paraziti, a ekcem se opet vratio.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ullenka je svome djetetu iz prehrane izbacila jaja i meso, no za par mjeseci Maya je bila sve lošije i gubila je kilograme. "Mayini učitelji, naši prijatelji i obitelj neprestano su me pitali je li s njm sve u redu. Bila sam obeshrabrena i razmišljala sam da se vratimo lijekovima", iskreno će Ullenka, no skupila je hrabrost i poduzela posljednji korak - djevojčicu stavila na vegansku prehranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo ju je iskušala na sebi, a potom Mayi i cijeloj obitelji promijenila prehranu koja se sada bazirala na lisnatom povrću, voću, avokadu, orašastim plodovima, klicama i sjemenka. Ekcem je uskoro nestao, Mayin imunitet se oporavio,  a sirovo veganstvo postalo način života za obitelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ullika je odlučila napisati kjngu o Mayinom ozdravljenju i početi promovirati sirovo veganstvo kao zdravi način života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo