Play ponuda

VIŠAK ZRAKA / Stariji muškarac s otečenim licem i "zviždanjem u testisima" završio na hitnoj i izbjegao smrt za dlaku

Image
Foto: Shutterstock

Jednom starijem muškarcu iz Ohija se noćna mora pretvorila u stvarnost kada je čuo čudne zvukove u predjelu testisa.

30.6.2022.
22:28
Shutterstock
Play ponuda

Anonimni 72- godišnji muškarac čuo je zvukove koji su dolazili iz područja testisa, a nakon hitne medicinske pomoći, dijagnosticiran je kao prva osoba na svijetu sa "zviždanjem testisa", prema novoj alarmantnoj studiji objavljenoj u " American Journal of Case Reports".

Medicinsko otkriće

On je s otečenim licem i bez daha završio na hitnoj nakon što se požalio na bizarno stanje - neobično strujanje zraka u organizmu, navodi se u izvještaju ,a piše NY Post.

Rengenski snimak prsnog koša pokazao je da muškarac ima prekomjernu količinu zraka koja lebdi u njegovom tijelu, što je dovelo do kolapsa pluća. Ako se ne liječi ovo stanje bi moglo oštetiti funkciju pluća i srca, što može dovesti i do smrti, rekli su liječnici.

Kasnije je otkriveno da je uzrok ovog čudnog zvuka bila zapravo otvorena rana na testisima. Povreda je zaostala od operacije testisa, da bi se otok smanjio pet mjeseci ranije i tako došlo do toga da je malo zarobljeni zrak izašao.

Njegov kratak dah i otečeno lice bili su posljedica komplikacija, navodi se u izvještaju. Da bi se ispustio višak zraka, dvije plastične cijevi su mu ubačene u prsa.

shimmer fallback
shimmer fallback

Oporavak

Liječnik Brant Bikford i njegove kolege napisali su da je ovaj nesretni muškarac prebačen u drugu bolnicu zbog daljnjeg liječenja. Njegovo stanje se dodatno pogoršavalo, s dodatnom količinom zraka koji je bio zarobljen između pluća i zida prsnog koša koji se povećavao. Zbog toga su mu liječnici morali dodati novi prsni koš.

Međutim, pluća su se oporavila poslije tri dana provedena u bolnici, navodi se u studiji, a nakon oporavka pušten je iz bolnice.

Image
LJUBOVAT ĆEMO VIRTUALNO? /

Objavljene bizarne smjernice za seks tijekom majmunskih boginja: 'Ako ikako možete, nemojte se skidati...'

Imao je zrak zarobljen u testisima, rijetko stanje koje se naziva "pneumoskrotum".

Nijedan liječnik nije mogao utvrditi uzrok ovoga stanja, a u izvještaju su naveli da su na kraju bili primorani ukloniti mu oba testisa.

Play ponuda
Play ponuda