Play ponuda

Isprobajte ovaj jednostavan trik protiv bora, a sastojke već imate kod kuće

Image
Foto: giphy

Hoćete li isprobati?

7.1.2017.
16:04
giphy
Play ponuda

Kako starimo, tako se sve više opterećujemo borama, starenjem i time što nam koža više nije baš sto posto zategnuta kao što je to slučaj kad nam je 20 godina.

I dok se za 'lijek' protiv pojave bora koriste razne kreme i preparati koje prodaju u ljekarnama, i obično su prilično skupi, postoji i nekoliko potpuno prirodnih i prilično jeftinih lijekova koju su se isto tako pokazali prilično učinkovitima (ako ne i učinkovitijima).

I za neke od ovih metoda borbe protiv bora možda nikad niste ni čule.

Krastavac

shimmer fallback
shimmer fallback

Znate ono kad u filmu vidite ženu kako leži u kadi, u toploj kupki, a na očima ima dva komadića sježeg krastavca? E pa, to i nije baš bez razloga. Naime, krastavac je odličan prirodni preparat za čišćenje te umirivanje kože, a tiamin, riboflavin, niacin te vitamini B5 I B6 koje krastavac sadrži hrane kožu i pružaju joj zaštitu od oštećenja prilikom izlaganja suncu.

Ukoliko i vi želite isprobati ima li krastavac zaista takvu moć, možete isprobati tretman tako da narežete krastavac na pola te trljate sokove direktno na podočnjake i kapke po nekoliko minuta, dva puta dnevno.

Bjelanjak

shimmer fallback
shimmer fallback

Osim krastavca, tu je i bjelanjak, koji doslovno može napraviti čuda kod zatezanja kože. Kad ga nanesete na lice te se ondje osuši, uzrokuje napetost kože, a ukoliko ovakav tretman ponavljate češće, trebao bi vam pomoći te smanjiti pojavu sitnih nepravilnih linija i bora.

Ako želite isprobati ovu metodu, sve što morate napraviti jest istuči bjelanjke u snijeg te taj snijeg nanijeti na kožu i pustiti da se osuši. Nakon nekog vremena smjesu uklonite hladnom vodom.

No, ono o čemu morate voditi računa jest i to da nije dovoljno jednom nanijeti ove sastojke na kožu i očekivati čuda, već biste ove metode trebali prakticirati češće za pojavu vidljivih rezultata. A i, efekti bi trebali biti jednaki kao što su i nakon nanošenja skupih krema koje možemo kupiti u trgovinama, a koje često sadrže i ne baš tako zdrave sastojke i kemikalije. Vrijedi probati!

Play ponuda
Play ponuda