Play ponuda

Ispravno držanje već nakon šest koraka

shimmer fallback

Ukočenost, pogrbljenost, nespretnost i tjelesna sramežljivost najjednostavnije se uklanjaju obratite li pažnju i napokon osvijestite način vlastitog hoda.

1.7.2011.
18:51
Play ponuda

Gipki nožni prsti Mičite prstima milimetar po milimetar, prst po prst. U početku je to najjednostavnije u pijesku, a zatim to činite u svim prigodama: u krevetu, u cipelama dok hodate ili sjedite. Odlično je za vensku cirkulaciju i kao jutarnja vježba odmah nakon buđenja.

Ravan vrat Vježbajte hodajući s knjigom na glavi. Korist je dvostruka: jačate vratne mišiće i uspostavljate bolju ravnotežu.

Opružanje stopala Dok hodate, podižite petu zadnje noge što kasnije. Rezultat: Noge se istežu cijelom dužinom, izdužuju se listovi, ali i mišići bedara i stražnjice.

Naprijed - natrag Hodajte naprijed po ravnoj crti, a zatim pokušajte ostati na crti hodajući natraške. Izmjenjujte smjer: naprijed, natrag... Nastojte držati se crte ne okrećući jednu stranu tijela prema natrag (rame se odmah povisuje). Rezultat: Malo-pomalo poboljšavate orijentaciju lakše se krećete. Naime, kako ne znamo što nam se događa iza leđa, osjećamo strah od nepoznatog prostora.

Odmor za leđa Podižete li u hod ramena prema vratu? Ako da, dovoljno je opustiti mišiće gornjeg dijela leđa. Hodajući možete vježbati tako da mišiće opuštate pri izdisaju. Učinak je trenutačan. Napetost u leđima popušta, vrat je manje krut. Gornji dio tijela kreće se gipkije.

Rad gležnjeva Stanite čvrsto na ravnu podlogu: noge su pripijene, stopala paralelna, glava uspravljena. Podižite polako nogu ne mičući stopalom ni prstima. Spustite je jednako polako. Rezultat: Brzo ćete uspostaviti ravnotežu, ne posrćući naprijed, natrag ili u stranu. Ova mala vježba odlična je za cirkulaciju. Izvodite li je sporo, u pokretu je čitava muskulatura tijela.

ordinacija.hr

Vezani članci:

arti-201106010662006 arti-201106280035006

Play ponuda
Play ponuda