I više smo nego sigurni da i vi činite ove pogreške dok perete zube

shimmer fallback

Pranje zubi je nešto što biste trebali činiti dva puta dnevno. No, ne sastoji se samo u tome da ih izribate, a potom isperete ust.

17.7.2014.
10:10
Play logo

Pogrešna četkica za zube

Postoji nekoliko vrsta vlakana na četkicama za zube, a to su tvrda, srednja, mekana i jako mekana. Tvrda i srednje tvrda uopće ne biste trebali koristiti. 'Vidim jako puno desni i zuba koji su oštećeni jer četkica nije dovoljno mekana. To je kao da metlom, pokušavate odstraniti paučinu s ugla zida. Tvrda metla će oštetiti i zid dok će se mekana vlakna oblikovati prema kutu i učinkovito ukloniti paučinu. Isto vrijedi i za četkicu za zube', kaže Chase.

Stara četkica za zube

Četkicu bi trebalo mijenjati svaka tri mjeseca. Ukoliko ste zaboravili, obratite pozornost na vlakna. Kad iznimno mekana i izgube svoj izvorni oblik, vrijeme je da je promijenite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne radite kružne pokrete

Svaki stomatolog će reći kako je ispravan način za četkanje zubi u malim kružnim pokretima. Imajte na umu da su ostaci hrane to što trebate ukloniti, a ne caklina zuba. 'Većina ljudi služi se pokretima lijevo-desno, što može dovesti do oštećenja zubnog mesa i abrazije zuba, a to u konačnici može štetiti i korjenu zuba', pojašnjava Chase.

Koristite pastu za izbjeljivanje zuba

'Ti vam proizvodi neće pružiti željeni efekt', upozorava Chase. Radije koristite kvalitetnu pastu za zube. Osim toga, pripazite i na količinu paste koju stavljate na četkicu. Najbolji omjer je da pasta prekrije pola površine vlakana.

Zaboravljate jezik

Na njemu je puno bakterija što može dovesti do lošeg zadaha i propadanja zubi. Kao što ste operete zube, tako biste trebali prati i jezik, ali okomitim pokretima dolje-gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne koristite zubni konac

'On odradi 40 posto posla', kaže je Chase. Morate konac dnevno. Prema Američkoj stomatološkoj udruzi, čišćenje zubnim koncem, prije ili poslije četkanje je u redu. Međutim, bolje ga je koristiti prije četkanja zuba jer tada fluorid iz paste ima bolje šanse da dosšije i između zubi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Ne četkate dovoljno dugo

Chase preporučuje četkanje u trajanju od pune dvije minute. Postoje neke elektroničke četkice koje će se automatski zaustaviti nakon dvije minute.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo