Ispitujući navike doručkovanja među hrvatskim građanima, agencija Hendal je u petak priopćila da čak 84 posto ispitanih smatra mliječne proizvode važnim izvorom kalcija i bjelančevina.
Navodi da djeca do 14 godina, prema onome što su u istraživanju rekli njihovi roditelji, doručkuju najčešće žitarice, žitne kaše, pahuljice i mlijeko, a potom sirne i mliječne namaze koji su omiljeni izbor svakog trećeg djeteta.
Velika važnost se pridaje doručku
Gotovo svi roditelji djece do 14 godina potvrdili su da pridaju veliku važnost doručku. Čak i oni koji nisu redoviti u prvom obroku u danu, svjesni su važnosti doručka.
"Kalcij i bjelančevine iz sira osiguravaju da djeca imaju snažne kosti i uravnoteženu prehranu, potiču stvaranje tkiva i rast, pravilno lučenje hormona te ostalih fiziološki aktivnih tvari", ističu uz agencije Hendal.