Zbogom tabletama / Glava vam 'puca'? Izliječite glavobolju u tri dana na prirodan način

Image
Foto: Thinkstock

Ovaj trodnevni način života može izliječiti, ali i spriječiti glavobolju

9.8.2018.
11:49
Thinkstock
VOYO logo

O glavobolji slušamo stalno jer ju stalno netko ima zahvaljujući ubraznom i stresnom načinu života koji se ustalio u današnjem svijetu. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO)  objavila je podatko prema kojima pola odrasle populacije na svijetu ima glavobolju barem jednom godišnje. 

Jaka glavobolja sasvim onemogućava normalno funkcioniranje i osobu tjera da se izolira od svih podražaja. Postoji niz tableta koje olakšavaju bol, ali ovaj trodnevni način liječenja fokusira se i na vaš stil života. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. dan: glavobolja počinje

Glava nas počinje boliti kada najmanje očekujemo. Uzroci su različiti, a često su u pitanju dehidracija, neispravno držanje, manjak sna pa čak i izloženost jakim mirisima.

Kada vas počne mučiti glavobolja, izbjegavajte hranu s glutenom jer ona pogrošava stanje. Preporuča se da konzumirate biljni čaj, a kod glavobolje posebno pomaže čaj od đumbira. U svakom slučaju, bitno je da ostanete hidrirani pa povećajte unos tekućine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi tvrde da pomaže lagana tjelovježba kako bi se pokrenula cirkulacija, a možete isprobati i hladne obloge. 

Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. dan: eliminacija 'okidača' 

Preživjeli ste prvi dan s najintenzivnijom boli. Možda je glavobolja prestala, a možda je još uvijek osjetite. Vrijeme je da se pozabavite onime što unosite u sebe i kvalitetom života.

Drugi dan nikako nemojte konzumirati fast food odnosno bilo kakvu tešku hranu koja sadrži aditive i umjetna sladila. Mnoga istraživanja tvrde da je kofein izrazito povezan s glavoboljama i među najčešćim okidačima uz gluten, aspartam i alkohol. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našem tijelu često fali magnezija pa ga popijte u obliku tablete kako bi nadoknadili nedostatak. Magnezij je mineral koji odmara naše tijelo i opušta mišiće pa je koristan kod glavobolja.

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. dan: fokusirajte se na svoje zdravlje

Ako je u pitanju migrena, bol još uvijek traje pa će ovi savjeti pomoći u otklanjanju pritiska. Za one koje glava više ne boli, ovaj je dan primjer kako živjeti, ako imamo česte glavobolje. 

Prehrana se treba bazirati na unosu voća i povrća, a najpovoljnije za zdravlje je unos lisnatog zelenila i bobičastog voća. Kako bi razine šećera u krvi bile stabilne, jedite manje obroke češće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fokusirajte se na sebe svaki dan barem na pola sata. Čitajte knjigu, napravite toplu kupku s eteričnim uljima ili radite nešto drugo što vas opušta. Mnogi se ljudi koji se bore s glavoboljama odlučuju na vježbanje joge koja smiruje i opušta mišiće i um. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo