Fotografkinja Sophie Mayanne svojim fotoaparatom bilježi sve važne stvari, a kao rezultat je nastala serija fotografija nazvana "Behind the Scars". Svaki ožiljak ima svoju priču, a Sophie je želi ispričati na pravi način.

Inspirativne priče iza fotografija

Ovaj projekt počeo je 2016. godine, a posljednje je dvije godine prerastao u veliku kampanju na društvenim mrežama koja je orijentirana oko slavljenja vlastitog tijela i prihvaćanja sebe. Vrlo brzo su svi saznali za projekt i počeo se dijeliti.

Ispod svake se fotografije osoba s raznim ožiljcima ili "nedostacima" nalazi njihova osobna priča o tome kako je ožiljak nastao. "Svaka objava je brutalno iskrena i sirova, koliko to može biti", rekla je Sophie za Insider. Na njezinom Instagram profilu tako se mogu pronaći fotografije žena, ali i muškaraca koji su preboljeli razne mentalne ili druge bolesti, ali i onih koji su bili sudionici nesreća. Svaka je priča jedinstvena, a cilj je, između ostalog, pokazati kako je oporavak moguć. Također, želi se dati primjer i drugim ljudima koji imaju jednake probleme da se mogu izvući iz nastale situacije.

"Kao fotograf mislim da je važno prepoznati problem i podijeliti priču koja se inače ne bi čula. Prije nego sam započela s ovim projektom nisam shvaćala koliku moć ima samo jedna fotografija. Ako ovaj projekt pomogne barem jednoj osobi da se osjeća bolje ili da prihvati svoje tijelo, ja ću biti jako sretna", rekla je Sophie. U skorijoj budućnosti fotografkinja planira izdati knjigu, ali i pokrenuti web stranicu istog sadržaja.