za osnaživanje duha i tijela / Donosimo tri recepta iz nove knjige 'Mala psihološka kuharica' psihologinje Mirjane Krizmanić

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Mirjana Krizmanić odlučila je okupiti svoje kolege psihologe u jednom potpuno drukčijem području - kulinarstvu. Tako je nastala 'Mala psihološka kuharica'. Jednostavni i razumljivi recepti, a prate ih i 'mala psihološka čavrljanja' Mirjane Krizmanić

12.11.2019.
10:05
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

U Maloj psihološkoj kuharici sakupljen je dio kuharskih znanja brojnih hrvatskih psihologa i psihologinja iz svih krajeva naše zemlje. Ovi jednostavni i razumljivo napisani recepti omogućuju manje-više jednostavnu pripremu svih opisanih jela. 

Tijelu se u ovoj knjizi ugađa opisima dobrih jela koje svatko od nas može i financijski i svojim znanjem i trudom pripremiti, a duh se može ojačati ili malo poduprijeti popratnim savjetima ili prijedlozima za rješavanje nekih životnih problema. Taj savjetodavni dodatak čitateljima nudi male psihološke preporuke za različite, uglavnom bezazlene životne situacije. Ti psihološki savjeti mogu popraviti raspoloženje i ublažiti dnevne tjeskobe onih koji se koriste tim receptima, a tekstovi ugrađeni u recepte govore o načinima širenja recepata u nas te o izvorima i nastanku nekih jela ili osobi koja ih je redovno koristila ili čak izmislila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

U kuharicu su uključena i "psihološka čavrljanja", u kojima su za one znatiželjnije čitateljice i čitatelje objašnjeni neki pojmovi vezani uz hranu i prehranu. Mala psihološka kuharica bogato je ilustrirana sjajnim autorskim akvarelima slikarice Tatjane Krizmanić Meyerowitz.

Donosimo vam tri recepta koje ćete otkriti klikom na 'SLJEDEĆA'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/4
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike

Image
STRUČNJACI UPOZORAVAJU /

Spavate li noću s razmaknutim zavjesama? To povećava rizik od moždanog udara