DOBRA STRANA TUGE / Ljudi koji prođu kroz bolni prekid postaju jači i sretniji

Ne postoli lagani način da se opiše ono kroz što osoba prolazi za vrijeme prekida, a isto tako nije lako opisati posljedice tog iznimno stresnog životnog razdoblja.

7.6.2015.
8:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prekid razara um, zdravlje i tijelo, a bol koju osjećamo zbog gubitka nekoga koga jako volimo je užasna. Ipak, postoji i jedna svjetla točka: gubitkom te ljubavi ponovo otkrivamo ljubav prema stvarima i ljudima koje smo zapostavili, a koji nas čine sretnima.

Jedna od tih ljubavi je ona prema samome sebi. Kroz procec 'ozdravljenja' nalazimo sreću u time da smo sami i ponovo učimo uživati u toj vrsti samoće, a s tu tezu podupiru i znanstvenici.

Trava je zaista zelenija s druge strane

Znanstvenici Ty Tashiro i Patricia Frazier proveli su studiju pod nazivom 'Više nikada neću biti u takvoj vezi' koja je obuhvaćala 92 studenta koji su nedavno preživjeli prekid.

Svaki od ispitanika navelo je barem jednu pozitivnu promjenu koja se dogodila nakon prekida, a neke od tih promjena odnosile su se na veće samopouzdanje, neovisnost i bolje odnose s obitelji i prijateljima.

Isto tako, prekidom postanemo jači i s vremenom sve lakše puštamo ono što nas je činilo nesretnima. Postajemo svjesni da nam zapravo i nije bilo onako lijepo kao što smo mislii jer stvari gledamo iz jedne sasvim nove perspektive.

Prekidi bole, ali bol nije vječna. Na nama je da sam odlučimo da želimo biti sretni i poduzmemo sve korake kao bi to i ostvarili. Naposljetku, ne kaže se bez veze da poslije kiše uvijek dolazi sunce.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali