Djevojka nije obrijala noge i pazuhe više od godinu dana. I ima jako dobar razlog za to

Image
Foto: Instagram

Prisjetila se i traume iz djetinjstva koja ju je navela da prvi puta obrije noge

18.4.2017.
11:00
Instagram
Play logo

Fitness vlogerica i blogerica Morgan Mikenas prije nekoliko je tjedana na svom Instagramu objavila fotografiju svojih dlakavih nogu, a prije nekoliko dana i sliku dlakavih pazuha, a sve uz vrlo važnu poruku, piše Mirror.

Morgan se nije obrijala od siječnja prošle godina i tvrdi - više to ni ne misli raditi. A zašto? Pa, upravo je to i objasnila na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prisjetila se ujedno i trenutka kad je imala 11 ili 12 godina i kad su je djevojčice u školi ismijavale zato što je imala guste dlake na nogama. Tada je plačući došla mami i upitala je kako da obrije dlake s nogu...

Zamislite da jedan dan svi odluče prihvatiti i zavoljeti sebe

"Nema ničeg ljepšeg od žene koja je bez isprika u potpunosti svoja; i koja se osjeća ugodno u svim svojim nesavršenostima. Za mene, to je prava esencija ljepota", citirala je Morgan Stevea Marabolija, a zatim dodala: "Ne samo žene, već svi! Zamislite da svi odluče da je danas dan kada će zavoljeti sebe i prihvatiti svaki dio sebe. Prihvatiti i zavoljeti svoje tijelo i svoje 'mane' zato što znaju da ih to čini onima koji jesu. Ako si fokusiran na to da u svakom trenutku budeš sto posto svoj, manje ćeš brinuti o tome što drugi misle, a to će te dovesti do potpuno mirne glave. Kad nemaš što za sakriti i kad možeš biti posve slobodan i svoj, svijetu ćeš podariti nevjerojatan mir i samopouzdanje koje će inspirirati druge."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u svom je videu objavljenom na YouTube kanalu objasnila zašto je odlučila više nikad ne obrijati ni jedan dio svoga tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduzimalo mi je previše vremena

"Mislim da je razlog broj jedan taj što mi je oduzimalo previše vremena. Toliko mi dugo vremena treba da se istuširam, a zatim obrijem svaki dio tijela, pa operem kosu, pa cijeli ostatak tijela...", tvrdi Morgan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I zato sam se jedan dan zapitala zašto to još uvijek radim? Previše vremena odlazi na to. A kad sam im dopustila da naprave svoje i jednostavno narastu, shvatila sam 'oh, pa ovo je zapravo nekako lijepo'. I postalo je super mekano. Kada brijete dijelove tijela sve je nekako oštro i pikavo. Tako da mislim da je to nekakav drugi razlog."

Play logo

"I ne želim sad cijeli svijet navesti da prestane brijati pazuhe i noge. Samo želim nadahnuti i inspirirati druge i navesti ih da rade ono što njima odgovara, ono zbog čega se oni osjećaju samopouzdano", dodaje. I njen savjet definitivno zlata vrijedi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo