OKTRIVA KAKO UŠTEDJETI / Dentalna tehničarka savjetuje da dijelite četkicu za zube; zvuči odvratno ali ima jedna caka

Image

Svima savjetuje električne četkice jer je 'razlika kao između metle i usisavača', a ističe da nema potrebe trošiti novac na skupe paste za zube jer sve jednako djeluju 'dokle god imaju floura'

26.2.2023.
9:47
VOYO logo

Dijeliti četkicu za zube s bratom ili sestrom koju jedva podnosite mnogima zvuči kao noćna mora no, zubna higijeničarka preporučio je da svoju četkicu za zube dijelite s ukućanima, kao i da koristite pastu za zube iz supermarketa jer je 'potpuno ista' kao i najskuplje marke.

Ako biste poslušali njezinE savjet, Jessica O'Connor kaže da biste morali potrošiti samo niti 100 eura i godišnje na dentalne proizvode, a imali sve što treba za njegu zubiju.,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelo ostaje isto, mijenja se samo glava

Za one koji brinu o higijeni, to ipak nije tako odvratno kao korištenje standardne četkice za zube između petero ljudi.  Umjesto toga, Jessica savjetuje kupnju električne četkice za zube kao cijelo kućanstvo, pri čemu svaki član ima svoju glavu koja se može skinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče pasti za zube, Jessica je rekla da sve one s fluorom nemaju razlike, pa nema razloga za one skupe.  Ali je li ponovila da je najvažniji sastojak na koji treba paziti doista fluor.

'Razlika je kao između usisavača i metle'

Jessica je rekla: "Svim mojim pacijentima se uvijek savjetuje da nabave električnu četkicu za zube. "Razlika između ručne i električne je razlika između metle i usisivača. Električna je puno učinkovitija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, razumijem da se svi bore za novac, tako da je sjajan način da smanjite troškove samo nabaviti jednu četkicu za zube - uvijek je jedna u ponudi - i zatim kupiti više glava. "Kada kupite paket od četiri glave, sve dolaze s trakom različite boje na dnu, a također možete kupiti različite štitnike za glavu četkice za zube tako da svi možete dijeliti tijelo četkice."

Image
ZUBAR ZNA SVE /

Nevjerojatne činjenice koje vaš zubar zna o vama iako to često pokušate 'zakamuflirati' prije pregleda

Image
ZUBAR ZNA SVE /

Nevjerojatne činjenice koje vaš zubar zna o vama iako to često pokušate 'zakamuflirati' prije pregleda

Jessica je ipak izrazila važnost kupnje glava, jer dijeljenje iste glave između više ljudi 'jednostavno nije higijensko'. Dodala je: "Samo obrišite četkicu za zube nakon upotrebe kako biste uklonili svu pastu za zube."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregled otkriva i druge probleme

Uz krizu troškova života koja trenutno pogađa toliko ljudi, Jessica je naglasila koliko su zubarski pregledi važni za naše cjelokupno zdravlje. "Stvarno je jako važno otići na pregled kod zubara", rekla je.  "Ne samo da samo gledamo vaše zube, nego po nečijim ustima možemo reći toliko toga, poput otkrivanja HIV-a i dijabetesa pa čak i oralnih oblika raka.  Postoji toliko mnogo općih zdravstvenih problema koji se mogu otkriti u ustima, a kojih nužno ne biste bili svjesni. Stoga je vaš rutinski pregled super, super važan.

"Razumijem da je skupo, ali dugoročno, bolje je otići na opći pregled kako biste spriječili zdravstvene probleme kojih možda niste svjesni.", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo