Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
dobar izgovor za slatko /

Dan čokolade zaslužuje čokoladnu tortu: Ovo je najjnednostavnija i najukusnija

Dan čokolade slavi se 27. siječnja. Istina, u SAD-u, no zašto se ne bismo i mi pridružili slavlju povodom ovako slatkog događaja?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za Dan čokolade donosimo recept za Panama tortu, najjednostavniju čokoladnu slasticu koju možete pripremiti nakon posla i bit će desert za večeru. Slatki dani zaslužuju slatke zalogaje. Kalorije ostavite za sutra. Prvo stavite peći biskvit, a dok pećnica radi svoje, napravite kremu.

Sastojci

Biskvit:

8 jaja

150 grama šećera

vanilin šećer

50 grama čokolade

150 grama badema ili lješnjaka

80 grama brašna

Krema:

4 jaja

150 grama šećera

150 grama čokolade

250 grama maslaca

2 velike žlice ruma

Glazura:

100 grama čokolade

70 grama maslaca

žlica mlijeka

(FOTO: Pexels)

Priprema

Na vatri otopite čokoladu, a bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. U drugoj zdjeli dobro izmutite mikserom žumanjke i šećer pa im dodajte čokoladu, brašno, mljevene bademe ili lješnjake (koje preporučamo prije lagano tostirati) i na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Nikako mikserom, već drvenom ili plastičnom špatulom.

Smjesu za biskvit izlijte u kalup za tortu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, a bočne stjenke namazali maslacem. Biskvit stavite peći u pećnicu ugrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva, oko 20 minuta. Provjerite čačkalicom je li gotov. Ispečeni biskvit prerežite natri dijela.

U međuvremenu dobro izmutite jaja sa šećerom i stavite ih kuhati na paru te dodajte čokoladu i miješajte dok smjesa ne dobije na gustoći. Maknite ju s vatre i pustite da se ohladi. Maslac izradite mikserom te dodajte u ohlađeni fil. Sada je vrijeme da dodate i rum, a po želji i žlicu - dvije jake crne kave.

Kremu ravnomjerno rasporedite na biskvit, a tortu završite glazurom od čokolade koju ste pripremili tako što ste na laganoj vatri otopili maslac, dodali čokoladu i malo mlijeka te miješali dok niste dobili "staklenu" glazuru, odnosno čokoladu koja se cakli.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike