Play ponuda

DALI SU JOJ SVEGA ŠEST MJESECI ŽIVOTA, ALI ONA JE REKLA 'NE': / Kad kaže što joj je pomoglo da pobijedi rak, svi ostanu bez riječi

Image
Foto: Instagram

Vjeruje da je fokusiranje na stvar koju voli njoj pomoglo da ostane pozitivna i da ne razmišlja o svojoj bolesti na negativan način

4.3.2020.
7:35
Instagram
Play ponuda

Ženu oboljelu od raka crijeva, koji joj je otkriven tek u četvrtome stadiju, danas nazivaju medicinskim čudom jer je, usprkos crnim prognozama, živa i godinama nakon postavljene dijagnoze.

Imala je samo 27 godina

Tanya Mannella (35) iz Floride počela je 2011. godine osjećati probleme s probavom i bolove u želucu, mučninu, povraćanje i gubitak kilograma, ali liječnici su joj govorili da su to samo "ženski problemi" te da se nema razloga brinuti. Nakon što je dobila vrućicu, morala je ići na operaciju jer su shvatili da joj je slijepo crijevo upaljeno i uzrokuje joj sepsu.

Tanya je nakon operacije vjerovala da su zdravstveni problemi sada iza nje, ali nakon kolonoskopije u 2012. saznala je da ima rak crijeva i to sa samo 27 godina. Uslijedile su dugotrajne operacije u kojima su joj izvadili debelo crijevo, jajnike i jajovod. Pet godina poslije doznala je da joj se rak vratio, a liječnici su joj prognozirali samo šest mjeseci života.

Ukratko, u lipnju 2019. od toga su prošle dvije godine, a Tanyu su liječnici nazvali medicinskim čudom. Ona, pak, sve pripisuje svojoj ljubavi prema Disneyju. Tijekom cijeloga liječenja, Tanya se odijevala u likove iz Disneyjevih filmova te je izjavila kako joj je to pomoglo da ostane mlada i zdrava u srcu.

Svoju strast prebacila je i na muža

"Kemoterapija je najgora stvar kroz koju sam prošla pa, kada sam saznala da imam samo šest mjeseci za život, odlučila sam raditi ono što volim, a ne provesti vrijeme tugujući. Svoje vrijeme provela sam s prijateljima i obitelji te odijevajući se u Disneyjeve likove", ispričala je za Daily Mail.

Svoju ljubav prema Disneyju prebacila je i na supruga Chucka te se sada zajedno odijevaju u razne likove i posjećuju Disney World, u kojemu su bili više od stotinu puta.

Sada Tanya želi ohrabriti osobe koje boluju od raka i pomoći im da ga prebole. Savjetuje im da ostanu pozitivni i rade ono što vole i što ih usrećuje te će im to pomoći u liječenju. Vjeruje da je fokusiranje na stvar koju voli njoj pomoglo da ostane pozitivna i da ne razmišlja o svojoj bolesti na negativan način.

Play ponuda
Play ponuda