LIJEČNICI UČINILI ČUDO: / Muškarcu zašili ruku u trbuh i tako ga spasili u zadnji čas

Da su ovi liječnici veliki stručnjaci govori i slučaj jednog Brazilca čija je ruka trebala biti amputirana nakon teške nesreće na radu.

5.4.2016.
7:27
Screenshot YouTube

Liječnici su naime odlučili lijevu ruku Carlosa Mariottija umetnuti u njegov abdomen i pokriti ga sa zaštitnim slojem kože, nakon što je muškarac doživio tešku nesreću na radu, te mu je sva koža oguljena. Ovaj 42-godišnjak koji živi u Orleansu na jugu Brazila, sada mora čuvati ozlijeđenu ruku u trbuhu i to idućih šest tjedana, piše Independent.

Jedini način da se izbjegne infekcija

Boris Brandao, liječnik koji je izveo ovu rijetku operaciju, objasnio je da je Mariotti pretrpio jako tešku ozljedu jer je na njegovoj ruci ostalo vrlo malo kože koja nije mogla štititi kosti i tetive. "Ovo je bila vrlo velika i delikatna ozljede, a jedino mjesto gdje smo mogli staviti cijelu ruku je bio trbuh. Bez tog postupka, riskirali bi da dođe do infekcije ", rekao je Brandao.

Mariotti je nakon operacije rekao kako je vrlo sretan čovjek: "Još uvijek sam vrlo emotivan kada mislim o nesreći. Kad su mi doktori rekli da bi mogao izgubiti ruku shvatio sam koliko je situacija ozbiljna. Kada sam se probudio nakon operacije, nisam znao da li mi je ruka još uvijek tu. Nisam mogao vjerovati kad su mi rekli da se ruka nalazi u mom trbuhu".

Čudan osjećaj

Ovaj Brazilac kaže da je osjećaj jako čudan. Sada zavoji drže njegovu ruku čvrsto na mjestu. No, liječnici su ga upozorili da mora polako i nježno micati ruku kako ne bi došlo do grčenja i kočenja mišića.

Liječnik Brandao je rekao da uvijek rade sve što je u njihovoj moći da pokušaju spasiti ozlijeđenu ruku. "Odmah smo reagirali i odlučili se za ovaj postupak. Ruku smo smjestili u njegov trbuh i za 42 dana trebalo bi se razviti novo tkivo. Pacijentu se neće u potpunosti vratiti funkcija pokreta kao prije ozljede, ali barem smo spasili ruku", naglasio je liječnik.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali