Brzo rješenje / Čudesan trik koji će ublažiti ekcem i olakšati simptome, a ne može biti jednostavniji

Image
Foto: Pexels

Isprobali ste baš sve na tržištu, a vaš je ekcem i dalje u vrlo lošem stanju? Vrijeme je za ovaj trik

21.3.2019.
10:00
Pexels
VOYO logo

Neizdrživi svrbež, suha koža i perutanje - sve su to samo neki od najiritantnijih simptoma ekcema. Radi se o poremećaju imunološkog sustava zbog kojeg koža pretjerano reagira na određene alergene u okolini. 

Budući da se radi o kroničnom stanju, ne postoji univerzalno rješenje zbog kojeg će ekcem potpuno nestati. Ne postoji antibiotik, magična krema ili tablete koje bi mogle zaustaviti crvenilo i svrbež. Za uklanjanje simptoma najčešće se prepisuju kortikosteroidne kreme koje za naš organizam mogu nositi veću opasnost nego korist. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Na našu sreću, postoji trik koji čini čuda za ekcem. Gel aloe vere, ravno iz biljke, u kombinaciji s hidrokortizonom navodno skoro potpuno uklanja suhu i osjetljivu kožu, a svrbež nestaje. Otrgnite komadić aloe vere i gel direktno nanesite na kožu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dermatologinja Loretta Ciraldo, za Reader's Digest, otkriva zašto ova kombinacija radi. 

"Koža s ekcemom koja svrbi trebala bi se hladiti. Mast kortizona, s 1 postom hidrokortizona, u kombinaciji s aloe verom donosi dubinsko hlađenje kože", objašnjava Cirlado. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Ova miješavina treba se nanositi samo na čistu i upravo opranu kožu. Najbolji je trenutak odmah nakon tuširanja kad su pore otvorene i spremne za apsorpciju kreme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za maksimalne rezultate namačite kožu. Budite u vodi sobne temperature dok vam se koža na prstima na 'zgužva.' U tom trenutku vaša je koža vratila dovoljno vlage u suhu, ekcemom pogođenu kožu. Potapkajte kožu i nanesite kombinaciju aloe vere i hidrokortizona."

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo