Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 8 kuglica svježe mozzarelle (ili oko 1/2 šalice bilo kojeg sira)
- 1 šalica cherry rajčica, prerezati ih po pola
- 8 zelenih maslina, bez koštica i prerezati ih na pola
- maslinovo ulje
- svježi bosiljak
- krušne mrvice
(Foto: Thinkstockphotos.com)
Priprema:
1. Pećnicu zagrijete na 170°C. Izrežite tikvice na pola prema dužini, izvadite dio središta. Dovoljno da u njih možete staviti druge sastojke. Stavite manji dio sira i maslina, zatim pospite maslinovim uljem, i dodajte papar i sol prema želji. Pecite oko 15 minuta.
2. Zatim izvadite i dodajte ostatak mozzarelle, rajčice i masline. Prelijete s maslinovim uljem, dodajte krušne mrvice i bosiljak na vrhu i začine. Nemojte štedjeti!
3. Pećnicu uključite na 230°C i pecite još 10-15 minuta. Kada krušne mrvice dobiju zlatnu boju, a sir se otopi, tikvice se gotove.
Dobar tek!