Neočekivana veza između brze hrane i disanja

Velik unos čokolade, gaziranih pića, pomfrita, čipsa i hamburgera povećava rizik od astme kod djece do 12 godina starosti, potvrdilo je novo istraživanje.

12.2.2013.
8:03
VOYO logo

Dr. Ali Baki, s turskog Medicinskog fakulteta na Tehničkom sveučilištu Karadeniz poručuje da nova dječja prehrana nema potrebne prehrambene vrijednosti te povećava rizika od razvoja astme.

'Astme u djece je u porastu i ima veze s prehrambenim navikama, prije svega s potrošnjom brze hrane, prekomjernom konzumacijom čokolade, gaziranih napitaka, pomfrita, čipsa, kečapa i majoneze', rekao je dr. Baki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gabriele Nagel sa Sveučilišta u Ulmu u Njemačkoj napominje da je dr. Baki analizirao podatke 50.000 djece u dobi od 8 do 12 godina. 'Djeca koja jedu hamburgere svaki tjedan imaju veći rizika od astme nego oni koji ne jedu hamburger', zaključio je.

Ovo istraživanje je u skladu s rezultatima velike međunarodne studije koja je također ukazala na vezu između nekvalitetne hrane i astme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo