BORAC PROTIV ĆELAVOSTI: /

Nutricionistica tvrdi da će muškarci zadržati kosu pomoću ovog začina

Image
Foto: Thinkstock, sodapix sodapix

Nustricionistica Yoshiko Nakagawa smatra kako je razlog za nisku stopu ćelavosti kod muškaraca u Indiji i Japanu konzumiranje hrane začinjene curryjem.

13.8.2016.
9:20
Thinkstock, sodapix sodapix
VOYO logo

To je začin koji potječe iz Indije i izuzetno je popularan i u japanskoj kuhinji.

Curry je, smatra ova nutricionistica, zapravo razlog zbog kojeg muškarci zadržavaju svoju kosu zdravom i snažnom, budući da povećava prokrvljenost krvnih žila i potiče rast kose, piše Rocket News 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako još uvijek ne postoje znanstveni dokazi koji bi potvrdili teoriju ove nutricionistice, svakako ne škodi pokušati i uvrstiti curry u svoju prehranu.

Mješavina zdravih začina

Cuury je jedna od najpoznatijih začinskih mješavina koja može sadržavati od pet do 30 različitih začina, a osnovu većine curry mješavina čine korijander, kurkuma, kim i piskavica. Ovisno od recepture dodatni sastojci mogu biti čili, đumbir, bijeli luk, komorač, klinčić, gorušica, kardamom, muškatni oraščić, cimet, crveni i crni papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi stručnjaci smatraju kako je curry posebno ljekovit upravo zahvaljujući kurkumi, a jedna je studija pokazala kako izuzetno učinkovito sprječava oticanje zglobova koje je često kod artritisa.

Image
MUŠKARCI, KONAČNO STE DOČEKALI! /

Pronađen lijek za ćelavost

Image
MUŠKARCI, KONAČNO STE DOČEKALI! /

Pronađen lijek za ćelavost

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo