Akupunktura pomaže u liječenju neplodnosti

12.1.2012.
16:56
VOYO logo

Znanstveni je tim uspoređivao uspješnost tretmana parova koji su koristili samo klasične liječničke tretmane i one koji su ih kombinirali s kineskim biljnim terapijama i akupunkturom.

Rezultati objavljeni u časopisu Integrative Medicine navode da je zabilježeno veliko povećanje plodnosti u slučajevima kombiniranih terapija. Tako je čak 65 posto žena uspjelo začeti uz pomoć akupunkture naspram 39 posto onih koje nisu koristile alternativnu medicinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj istraživanja dr. Shahar Levi-Ari objasnio je da ga je oduvijek zanimalo kako kineske biljke i tretmani akupunkture mogu unaprijediti zapadnjačku medicinu te su ga iznimno obradovali navedeni rezultati. Naravno, sve biljke koje su korištene u istraživanju odobrilo je izraelsko ministarstvo zdravstva.

Postoji nekoliko teorija zašto kineska medicina ima toliko pozitivan učinak na neplodnost uključujući i to da ti biljni preparati i akupunktura mogu utjecati na menstrualni ciklus, povećati protok krvi u maternici, mogu povećati proizvodnju endorfina te potiču smirenost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo