Play ponuda

AKO VAM JE STALO DO IZGLEDA, VIŠE NI KAPI! / Evo kako alkohol utječe na vaše lice. Srećom, štetu možete popraviti

Image
Foto: Shutterstock

Kolagen je prvi koji zbog toga pati i to može dovesti do stvaranja bora

11.10.2019.
18:11
Shutterstock
Play ponuda

Stručnjakinja za njegu kože lica tvrdi kako samo nekoliko čaša vina može dramatično promijeniti izgled vašega lica i otkriva kako možete popraviti štetu uz nekoliko brzih trikova. Katie White iz Londona, koja je upravo pokrenula vlastiti studio za kožu "re:lax", otkriva da je alkohol glavni uzrok prebrzoga starenja.

Pomažu gorka hrana i piće

Kada pijete alkohol, vaša se koža dehidrira na način da prestaje proizvoditi prirodan kolagen u mjeri koja je potrebna za lijep izgled, dok šećer iz vina može utjecati na razinu šećera u krvi i započeti proces koji se zove glikozilacija. Ona oštećuje kožu u obliku stvaranja bora.

Ipak, postoji nekoliko trikova koji ograničavaju i popravljaju ove znakove. Neki od njih uključuju konzumaciju gorke hrane i pića, koji stimuliraju jetru. Masaža lica također može mnogo učiniti za njegov izgled. Kružni pokreti potiču proizvodnju kolagena.

Katie, koja je ujedno i nutricionistica, kaže kako je konzumacija alkohola prva stvar o kojoj je pitaju njezini klijenti. "Alkohol je često glavni krivac zbog kojega koža ne izgleda sjajno kako bi trebala. Kada je ona dehidrirana, izgleda suho, 'mutno' i beživotno", objasnila je za Daily Mail.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kolagen je prvi koji pati

"Alkohol je diuretik, što znači da potiče stvaranje urina i pražnjenje. Našem su tijelu uvijek prioritetni vitalni organi kao što su mozak i jetra, stoga se u tom slučaju smanjuje hidratacija vezivnoga tkiva. Kolagen je prvi koji zbog toga pati i to može dovesti do stvaranja bora", dodala je White.

Alkohol također remeti spavanje na način da zaustavlja tjelesnu proizvodnju melatonina, koji je ključan za dobar san. Istraživanja su pokazala da čak i umjerena doza alkohola smanjuje proizvodnju melatonina i do 20 posto.

"Dok spavamo, koža se obnavlja gradeći kolagen i popravljajući štetu od izlaganja UV zračenju. Loše spavanje uvelike reducira mogućnost za obnovom kože", zaključila je Katie za Daily Mail.

Image
PRESKOČITE IH AKO SE ŽELITE NASPAVATI K'O ČOVJEK: /

Sedam namirnica koje vam opasno blokiraju duboki san

Play ponuda
Play ponuda