Play ponuda

Ako kod kuće imate ovaj čudesni sastojak, od njega možete napraviti DIY maske protiv bora

Image
Foto: thinkstock, Jacob Ammentorp Lund

Sve tri maske jako su jednostavne za pripremu

15.1.2017.
18:00
thinkstock, Jacob Ammentorp Lund
Play ponuda

Vjerujemo kako nitko od nas ne bi odbio čarobni lijek za borbu protiv starenja, zar ne? A čini se kako je jedan od njih i bliže nego što mislimo.

Naime, radi se o aspirinu. Nećemu što vjerojatno svatko od nas ima kod kuće, a možda nikad nismo ni pomislili da bi mogao biti koristan protiv boranja kože i sličnih pojava koje dolaze s godinama.

Evo kakve sve maske možete napraviti koristeći aspirin i još pokoji sastojak, koji već imate u svojim domovima. Jako je jednostavno, a oni koji su isprobali, tvrde, i dosta učinkovito.

Maska od aspirina i limuna

shimmer fallback
shimmer fallback

Potrebna su vam tri aspirina i tri velike žlice soka od limuna, a priprema ide ovako: rastopite aspirin u soku od limuna te sve zajedno promiješajte kako biste dobili jednoličnu smjesu.

Zatim operite lice, na njega stavite masku (pazite na oči), ostavite je da stoji otprilike deset minuta, a zatim je uklonite običnom vodom.

Maska od jogurta, meda i aspirina

shimmer fallback
shimmer fallback

Potrebno vam je pet taleta aspirina, jedna velika žlica jogurta i pola velike žlice meda, a priprema se ovako: zdrobite apsirin te ga dobro izmiješajte s ostalim sastojcima.

Kako bi maska bila učinkovitija, prije nanošenja maske, na lice stavite čistu krpu natopljenu u toploj vodi, kako biste otvorili pore. Zatim osušite lice te nanesite masku (također pazite na oči) te je ostavite na licu oko pola sata. Nakon pola sata, masku uklonite mlakom vodom.

Piling maska

shimmer fallback
shimmer fallback

Za ovu će vam masku biti potrebna tri aspirina te tri velike žlice mlake vode, a priprema ide ovako: u vodi rastopite aspirin dok ne dobijete ujednačenu smjesu, a zatim masku nanesite na čistu kožu i ostavite je na licu 10 minuta. Zatim je jednostavno isperite običnom vodom i voilà.

Play ponuda
Play ponuda